NS: kizárhatják a spanyolokat; Kopunovicsot nem engedték az utcára; Cortina kívánsága

Vágólapra másolva!
2015.05.07. 23:53
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Miközben a szerda esti Bajnokok Ligája-elődöntőben a Bayernt kivégző Lionel Messit ünnepli Európa – a jelzőkkel sehol sem fukarkodnak –, a spanyol futballra árnyék vetül: a spanyol szövetség május 16-tól felfüggeszti az összes országos és helyi küzdelemsorozatot. Milyen következményei lehetnek ennek? Fajulhat-e odáig a történet, hogy a klubokat és a válogatottat is kizárják a nemzetközi porondról? Mi van valójában a háttérben? Mekkora pénzről van szó? Smahulya Ádám háttéranyaga.a spanyol futballra árnyék vetül: a spanyol szövetség május 16-tól felfüggeszti az összes országos és helyi küzdelemsorozatot. Milyen következményei lehetnek ennek? Fajulhat-e odáig a történet, hogy a klubokat és a válogatottat is kizárják a nemzetközi porondról? Mi van valójában a háttérben? Mekkora pénzről van szó? Smahulya Ádám háttéranyaga.

A hiánypótlásra kötelezett klubok péntekig igazolhatják, hogy jár nekik a rajtengedély, ám a hírek szerint négy-öt élvonalbeli egyesület is gondban lehet a licenceljárás során. Egy biztos, többismeretlenes az egyenlet, de gazdasági szempontból biztosan hatékonyabb lenne, ha kevesebb klub szerepelne az NB I-ben. Voleszák Gábor írása.

Mostanában keveset hallottunk Goran Kopunovicsról, a Ferencváros korábbi labdarúgójáról. Persze nem véletlenül, hiszen jelenleg Tanzániában dolgozik, a helyi bajnokság harmadik helyén álló Simba vezetőedzője. Borsi Gergely interjújából többek között az is kiderül, hogy a Fradi–Újpest elbújhat a Dar es-Salaam-i derbi mellett, hiszen a nagy vetélytárs legyőzése után még az utcára sem engedték ki az edzőt, mert annyira népszerű, hogy szétszedték volna a szurkolók.

Szűcs András Prágában, az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon találkozott Pat Cortinával, a magyar válogatott korábbi sikerkapitányával, a német válogatott jelenlegi szakvezetőjével. Mint kiderült, amikor csak tehette, nyomon követte a magyar csapat mérkőzéseit a divízió 1/A világbajnokságon, s persze szívből szurkolt a feljutásért. Pat Cortina azt is elmondta, mit kíván magának és a magyar válogatottnak.

Zsoldos Barna Barcelonában, a hétvégi Formula–1-es futam helyszínéről jelentkezett. Nem is akárhonnan, hiszen a paddock, azaz a garázsok mögötti terület világát mutatja be – olyan helyre kalauzol el, ahová még a leggazdagabbak sem válthatnak belépőt.

Ismét együtt, egy hajóban edzett Athén és Peking olimpiai bajnok párosa, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa. Lipiczky Ágnes a tapasztalatairól, érzéseiről faggatta a két klasszist.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik