NS Hosszabbítás: Legszebb öröm a gólöröm – Dárdai Pál

Vágólapra másolva!
2016.07.01. 23:40
Amikor Lyonban, a Portugália elleni utolsó csoportmeccs előtt beszélgettünk, leszögezte: nem szakértőként ül az M4 Sport kihelyezett stúdiójában, csak azt mondja, amit lát. Miután a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, afféle Eb-értékelő interjút kértünk a korábbi szövetségi kapitánytól, a Hertha vezetőedzőjétől, Dárdai Páltól – meg is kaptuk.

– Mi a legszebb élménye Franciaországból?
– Gera Zoli gólja! Ahogy ballal bezúdította a labdát a portugálok kapujába, arra kizárólag a legnagyobb képesek. Azt a mozdulatot nemcsak az edzéseken, hanem a tornaórákon is tanítani kellene. S volt még valami, amit nagyon tetszett, a gólörömünk. Ahogy egymás nyakában lógott az összes játékosunk, sőt olykor még néhány drukker is, abban minden benne volt. Nem gondolom, hogy a jövőben bárkit is motiválni kell, de ha igen, elég lesz megmutatni neki ezeket a képsorokat.– Mi a legszebb élménye Franciaországból?
– Gera Zoli gólja! Ahogy ballal bezúdította a labdát a portugálok kapujába, arra kizárólag a legnagyobb képesek. Azt a mozdulatot nemcsak az edzéseken, hanem a tornaórákon is tanítani kellene. S volt még valami, amit nagyon tetszett, a gólörömünk. Ahogy egymás nyakában lógott az összes játékosunk, sőt olykor még néhány drukker is, abban minden benne volt. Nem gondolom, hogy a jövőben bárkit is motiválni kell, de ha igen, elég lesz megmutatni neki ezeket a képsorokat.

– Nem tart attól, hogy a sikeres Eb-szereplés után mindenki elvárja a csapattól, hogy a világbajnoki részvétel jogát is kiharcolja?
– Kétségkívül benne van a pakliban, hogy nő az elvárás, de ez így van rendjén. Az a fontos, hogy a futballisták ezt ne teherként, hanem inspirációként éljék meg. Jóllehet nem aggódom emiatt, mert éppen az elmúlt hetek történései árulkodnak arról, hogy nem riadnak meg semmitől. Ha jól tudom, tizenharmadik helyezettként zárjuk az Európa-bajnokságot, meglátjuk, ez a szám szerencsét hoz-e… Nem mintha mázli kérdése lenne ez. Amit az elmúlt két évben elért a válogatott, azért becsülettel megdolgozott. Amit elkezdtem, az utódom eredményesen folytatta, a csapat folyamatosan fejlődött. Bernd a fizikai felkészítést is elkapta, jó húzásai voltak a csoportmeccseken is, arról pedig már beszéltünk, hogy mi történhetett a belgák ellen. De még egyszer mondom, Belgium ennyivel előttünk jár. Valljuk be, a torna előtt sokan már annak is örültek volna, ha rúgunk egy-két gólt. Én négy pontot reméltem – ezt előzetesen Csányi úrnak is elmondtam. Miután megnéztem az osztrákok edzőmérkőzéseit, ellenük adtam a legtöbb esélyt a győzelemre, azt viszont tudtam, hogy az Izland elleni csata piszkosul nehéz lesz. A portugálok elleni döntetlen, elismerem, számomra is kellemes meglepetés, így lett a négy pontból öt. Ennél nagyobb tévedésem persze sose legyen!

Hogy miért kellett Dárdai Pálnak visszasietnie Berlinbe? Mit gondol válogatottunk Belgium elleni nyolcaddöntőjéről? Miért bízott Szalai Ádámban? Miért sorolja ismét a zseni kategóriába Gera Zoltánt? Szerinte mi kell az előrelépéshez? Vinné-e Dzsudzsák Balázst és Fiola Attilát a Herthához? És ki nyeri az Európa-bajnokságot? Minderről a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő Dárdai Pál-interjúban olvashat.

És még arról, hogy...
– miért hozna drasztikus intézkedéseket a doppingolókkal és csalókkal szemben a Tour de France korábbi háromszoros győztese, a lapunknak exkluzív interjút adó amerikai Greg LeMond?
– mit kell tudni a világ leghíresebb országúti kerékpáros körversenyéről, a július másodikán rajtoló Tour de France-ról?
– miért vált férfi és női röplabdacsapatainál is sikeredzővé a szerb Szasa Nedeljkovicsból?
– miért próbált még a Madách Színházban is szürke mackónadrágban a megrögzött Békéscsaba-szurkoló Szente Vajk?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik