Notre-Dame-tűzvész: különleges mezzel és gesztussal emlékezik a PSG

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.19. 22:29
null
A tűzoltók munkájának köszönhetően részben megmenekült a párizsi Notre-Dame (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a hétfőn részben leégett párizsi Notre-Dame-székesegyház oltási munkálataiban résztvevő tűzoltókat, illetve családtagjaikat meghívja az AS Monaco elleni mérkőzésre, amelyen a csapat játékosai különleges mezben lépnek pályára.

 

A párizsi labdarúgócsapat hálája jeléül 500 tiszteletjegyet küldött, továbbá a kezdőrúgás lehetőségét is felajánlotta a tűzoltóság két tagjának. Emellett piacra dobnak – egyenként 100 euróért – 1000 darab, a Notre-Dame-mal díszített PSG-mezt, s a bevételt egy, a tűzoltóságot támogató alapítványnak ajánlják fel.

A Monaco elleni meccsen a Paris Saint-Germain játékosai is különleges mezben lépnek pályára: a szponzori feliratok helyén megjelenik majd maga a székesegyház homlokzata, illetve a Miasszonyunk (Notre-Dame) felirat is.

Mint ismert, a 850 éves gótikus katedrálisban hétfőn kora este csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található épület az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, melyet milliók keresnek fel évente. Az épület vázszerkezetét és két harangtornyát sikerült megmenteni, a székesegyházban őrzött műkincsek java része szintén megmenekült.

Korábban– többek között – a francia élvonalban szereplő Rennes tulajdonosa,Francois-Henri Pinaultajánlott fel 100 millió eurót a renoválásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik