Norvégia: Ödegaard rekordja a múlté, új csodatini a láthatáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 14:45
null
<strong>Kreshnik Krasniqi, a norvég futball új nagy tehetsége </strong>(Fotó: Ringblad)
2014. április 13-án Martin Ödegaard lett a norvég profi labdarúgás történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa. Azóta egy év telt el, és a rekordot máris megdöntötte a mindössze 14 éves Kreshnik Krasniqi.

 

 

A második ligában futballozó Hönefoss játékosa hétfőn 14 évesen, 5 hónaposan és 3 naposan lépett pályára a Nest-Sotra ellen idegenben 3–1-re megnyert mérkőzésen, ezzel új korrekordot állított fel a norvég profi labdarúgás debütálói között, valamint Martin Ödegaard nyomdokaiba is lépett.

A Hönefoss akadémiáján nevelkedő Kreshnik Krasniqit hatalmas tehetségként tartják számon, technikailag kiválóan képzett középpályás. Profi szerződése még nincs, Rune Skarsfjord vezetőedző ennek ellenére lehetőséget adott neki az első csapatban.

„Egyáltalán nem aggódtam érte, megérdemelte, hogy pályára lépjen. Óriási tehetség” – nyilatkozta a mérkőzést követően edzője. Krasniqi mindössze négy percet töltött a pályán, de ez a kevés idő is nagyot lendített önbizalmán.

„Remek érzés volt bemutatkoznom, önbizalmat adott. Szeretnék mindent a lehető legjobb minőségben csinálni” – idéző a fiút a norvég Ringblad.

Ödegaardhoz hasonlóan Krasniqi is spanyolországi folytatásról álmodik, de honfitársával ellentétben nem a fővárosba vágyik. „A Barcelona az én csapatom. Az álmom, hogy egyszer ott szerepeljek” – tette hozzá.

Miközben a januárban a Real Madridhoz igazoló Ödegaard egy rekordot elvesztett, egy másikat azért megszerzett: a hétvégén ő váltotta Cristiano Ronaldót a Getafe elleni spanyol bajnoki mérkőzésen, ezzel (16 évesen, 5 hónaposan és 6 naposan) ő lett a királyiak legfiatalabb játékosa, aki a La Ligában valaha pályára lépett.

Martin Ödegaard melegít a Santiago Bernabéuban (Fotó: Reuters)
Martin Ödegaard melegít a Santiago Bernabéuban (Fotó: Reuters)
A norvég játékos Cristiano Ronaldót váltotta (Fotó: Reuters)
A norvég játékos Cristiano Ronaldót váltotta (Fotó: Reuters)

„Büszke vagyok és boldog. Kicsit ideges voltam, hogy ennyi ember előtt kell pályára lépnem, de próbáltam élvezni a pillanatot. Ez különleges nap volt a számomra. Jól sikerült az első szezonom a Real Madridnál, megbecsültnek és otthonosan éreztem magam” – nyilatkozta Ödegaard a Real Madrid Tv-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik