Női foci: Jakabfiék bajnokok lettek, a Barcelona nem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.06. 09:59
Németországban Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg, míg Spanyolországban az Atlético Madrid nyerte meg a 2018–2019-es női labdarúgó-bajnokságot.

Jakabfi Zsanett együttese, a Wolfsburg vasárnap 1–0-s győzelmet aratott a Hoffenheim otthonában, így az utolsó fordulót megelőzően megőrizte hétpontos előnyét a Bajnokok Ligája-elődöntős Bayern München előtt. A magyar válogatott támadó 19 mérkőzésen hét góllal járult hozzá a klub történetének ötödik bajnoki címéhez.Wolfsburg vasárnap 1–0-s győzelmet aratott a Hoffenheim otthonában, így az utolsó fordulót megelőzően megőrizte hétpontos előnyét a Bajnokok Ligája-elődöntős Bayern München előtt. A magyar válogatott támadó 19 mérkőzésen hét góllal járult hozzá a klub történetének ötödik bajnoki címéhez.

Jakabfiék egy héttel ezelőtt a Freiburg legyőzésével (1–0) a Német Kupát is megnyerték, így sorozatban a harmadik évben dupláztak hazai színtéren.

Spanyolországban az Atlético Madrid otthon (0–2) és idegenben (1–2) is kikapott a BL-döntős FC Barcelonától, ezen a két meccsen kívül viszont mind a 28 bajnokiját megnyerte, ellenben a katalánok ötször is botlottak – a vasárnapi záró fordulóban a Tenerifétől kaptak ki 1–0-ra –, így egymást követő harmadik idényben is a fővárosi alakulat lett a bajnok. A katalánok 2012 és 2015 között zsinórban négy bajnoki címet szereztek, azóta viszont sorozatban negyedszer végeztek a második helyen.

A francia bajnokságot az elmúlt 12 évhez hasonlóan idén is Marozsán Dzsenifer csapata, a budapesti Bajnokok Ligája-döntőre készülő Olympique Lyon nyerte meg, amely 2016 decembere óta veretlen hazája első osztályában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik