Női foci: a PSG gyönyörű gólt lőtt, de Marozsánéké a kupa is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.20. 13:50
Marozsán Dzsenifer csapata, a címvédő Olympique Lyon az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 7–6-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a női Francia Kupa pénteki döntőjében, ezzel sorozatban hatodszor, összességében kilencedik alkalommal elhódította a trófeát.

A hétezer néző előtt megrendezett vannes-i fináléban a párizsiak a brazil Cristiane látványos góljával már a hetedik percben megszerezte a vezetést, ám a Lyon a japán Kumagai Szaki tizenegyesével még az első félidőben egyenlített.

CRISTIANE SZÉPSÉGDÍJAS GÓLJA

A szétlövésben az ázsiai játékos a mérkőzés hősévé válhatott volna, ám 4–4-nél nem tudta eldönteni a párbajt, de mivel a PSG-ből Irene Paredes után a nyolcadik sorozatban Ouleymata Sarr is hibázott, a Lyon 7–6-ra megnyerte az „idegek csatáját”. Az OL magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer végigjátszotta a meccset, és a tizenegyespárbajban góllal vette ki a részét a sikerből.

A TELJES TIZENEGYESPÁRBAJ (MAROZSÁN GÓLJA 8:46-NÁL)


Lyon (W) WON on Penalties 7-6 French (W) Coupe... by diyan-delev

A Lyon duplázott Franciaországban, hiszen korábban a bajnoki címet is megszerezte. A triplázáshoz már „csak” a Bajnokok Ligáját kell megnyernie, melynek döntőjét június elsején szintén a PSG-vel vívja.

NŐI FRANCIA KUPA, DÖNTŐ
Olympique Lyon–Paris Saint-Germain 1–1 – tizenegyesekkel 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik