Női Eb: 6–0 után 2–0 – Anglia fél lábbal a nyolc között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 23:03
null
Az angol válogatott matematikailag még nem, de gyakorlatilag már bejutott a legjobb nyolc közé (Fotó: AFP)
Az angol női labdarúgó-válogatott 2–0-ra megverte Spanyolországot az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé a Hollandiában zajló kontinensviadalon. A kvartett másik mérkőzésén a portugálok először nyertek Eb-meccset történetük során.

 

Az angolok Francesca Kirby révén már a második percben megszerezték a vezetést a hozzájuk hasonlóan három ponttal kezdő spanyolok ellen, aztán nem sokkal később Millie Bright is betalált, de az ő fejes gólját a játékvezető les címén jogtalanul érvénytelenítette. Az eredmény ezután sokáig nem változott, majd a 85. percben érkezett Jodie Taylor, az Európa-bajnokságok históriájának harmadik triplázója, aki újabb góljával végleg eldöntötte a meccset, és már négy találatnál jár az idei Eb-n.

A 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerző angol válogatott így visszavágott a spanyoloknak a 2013-as kontinenstorna csoportkörében elszenvedett vereségért, és nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

A csoport másik mérkőzésén a portugálok Kulcsár Katalin játékvezetése mellett 2–1-re felülmúlták a skótokat, ezzel megszerezték történetük első Európa-bajnoki győzelmét. Az ibériai válogatott győztes gólját szerző, csereként beálló Ana Leitének ez alkalommal alig két percre, összességében viszont több mint 40 meccsre volt szüksége az első válogatottbeli találatához.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Csoportkör, 2. forduló
D-csoport
Skócia–Portugália 1–2
(Cuthbert 68., ill. C. Mendes 27., Leite 72.)
Anglia–Spanyolország 2–0 (Kirby 2., J. Taylor 85.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 2 2 8–0 +8 6
2. Spanyolország 2 1 1 2–2 0 3
3. Portugália 2 1 1 2–3 –1 3
4. Skócia 2 2 1–8 –7 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik