Női Eb: ekkora különbséggel soha egyetlen csapat sem nyert

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 23:49
null
Jodie Taylor a női Eb-k történetének harmadik játékosa, aki mesterhármast jegyzett (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó válogatott kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott Skócia felett a női Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, ezzel az Eb-k történetének legnagyobb különbségű sikerét könyvelte el. A spanyolok a selejtezősorozat után ismét megverték a portugálokat.

 

Történelmi mérkőzést játszottak az utrechti Galgenwaard Stadionban, ahol Anglia fölényes, 6–0-s győzelmet aratott Skócia felett, ezzel rekordot döntött, a női Európa-bajnoki döntőkön ugyanis korábban egyetlen meccsen sem volt ekkora különbség két csapat között. Az eddigi csúcsot az 1997-es Norvégia–Dánia, a 2001-es Németország–Oroszország és a 2013-as Svédország–Finnország találkozó tartotta, amelyek 5–0-s eredménnyel zárultak.

Az angoloknál az Arsenalt erősítő Jodie Taylor a női Eb-k történetének harmadik játékosa lett, aki mesterhármast ért el. Az első Európa-bajnoki meccsén pályára lépő, 31 esztendős támadó előtt 1997-ben a francia Angélique Roujas és a norvég Marianne Pettersen triplázott – utóbbi futballista húsz éve négy gólig jutott a dánok ellen.

A csoport másik mérkőzésén a spanyolok Vicky Losada és Amanda Sampedro találataival legyőzték a portugálokat, akiket a selejtezősorozatban hazai pályán (2–0) és idegenben (4–1) is megvertek.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA
Csoportkör, 1. forduló
D-csoport
Spanyolország–Portugália 2–0
(Losada 23., Sampedro 42.)
Anglia–Skócia 6–0 (J. Taylor 11., 27., 53., E. White 32., Nobbs 87., Duggan 94.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik