NL: dán siker a Wembleyben, Izland nyolcadszor is kikapott

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 22:38
null
Ez nem az angolok napja volt (Fotó: AFP)
Az egy órán át emberhátrányban játszó angol labdarúgó-válogatott otthon 1–0-ra kikapott Dániától a Nemzetek Ligája A-ligájának 4. fordulójában, így az Izlandon nyerő Belgium az élre állt a csoportban.

Az angolok a belgák elleni fordítás után ezúttal Dániát fogadták – az odavágó alapján pedig nem számíthattak könnyű mérkőzésre. A szeptemberi, koppenhágai összecsapáson ugyanis a házigazdák kétszer annyit próbálkoztak kapura lövéssel (10–5), ehhez képest a gól nélküli döntetlen még a „háromoroszlánosok” számára lehetett hízelgő.

Ezúttal sem feltett kézzel léptek a pályára Christian Eriksenék, ezt már a meccs elején jelezték Kasper Dolberg kevéssel célt tévesztő lehetőségével, és bár a Pickford – James, Maguire, Coady, Walker, Maitland-Niles – Philips, Rice, Mount – Kane, Rashford kezdővel felálló angolok játszottak mezőnyfölényben, a vendégek tűntek veszélyesebbnek.

Az első fél óra után felpörögtek az események, előbb Harry Kane került nagy helyzetbe, de a védők blokkolni tudtak, majd Harry Maguire és Kyle Walker is hibázott, előbbi második sárga lapját gyűjtötte be, utóbbi büntetőt hozott össze, ebből pedig Eriksen a léc alá lőtt (0–1).

A második félidő derekán így is megmenthettek volna egy pontot a hazaiak, de Mason Mount közeli fejesét hatalmas bravúrral hárította Kasper Schmeichel.



A Nemzetek Ligájában eddig mind a hét meccsét elveszítő, 2–22-es gólkülönbséget összehozó Izlandra a FIFA-világranglistát vezető Belgium várt – borítékolható volt az újabb zakó.

Romelu Lukaku már a 9. percben vezetéshez juttatta a vendégeket, testi erejét kihasználva került lövőhelyzetbe, majd 12 méterről a jobb felsőbe lőtt (0–1), de bő negyedórányi játékot követően Runar Sigurjónsson szenzációs indításából Birkir Saevarsson passzolt a bal alsóba (1–1).

A szünetre így is a belgák mehettek előnnyel, mivel a játékrész hajrájában Lukaku magabiztosan értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt (1–2).

Az első félidőben a belgák 73 százalékban birtokolták a labdát, és 7–2-re vezettek a kapura lövések tekintetében is. A másodikban „kicsit” visszavettek, csupán kétszer próbálkoztak, de ezzel is győztek – Izland pedig nyolcadszor is kikapott, és már 3–24 a gólkülönbsége, egyúttal búcsúzik az A-ligától.



NEMZETEK LIGÁJA
4. FORDULÓ
A-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT
Anglia–Dánia 0–1 (Eriksen 35. – 11-esből)
Kiállítva: Maguire (Anglia, 32.)
Izland–Belgium 1–2
(Saevarsson 17., ill. R. Lukaku 9., 38. – az elsőt 11-esből)

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 4 3 1 10–4 +6 9
2. Dánia 4 2 1 1 4–2 +2 7
3. Anglia 4 2 1 1 3–2 +1 7
4. Izland 4 4 2–11 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik