NL, B-liga: Bale csak egy félidőt bírt, de Wales nélküle is nyert a hajrában

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 22:40
null
Kraev találatával szerzett vezetést Bulgária a második félidőben (Fotó: Getty Images)
Wales Finnország ellen idegenben 1–0-ra nyerni tudott, míg Bulgária a hajrában engedte ki a kezéből a győzelmet Írországgal szemben a labdarúgó Nemzetek Ligája B-ligájában.

Szófiában egy szemfüles labdaszerzés, majd egy jó indítás után Bozsidar Kraev szerzett vezetést a hazai együttesnek – az 56. percben jártunk ekkor (1–0). Mindezt úgy, hogy az első és a második játékrészben is a vendég írek dolgoztak ki több helyzetet, ám a szünetig például hét(!) gólszerzési kísérletből sem sikerült eltalálniuk a kaput. A második félidőben kaput eltaláló lövésig már eljutottak a vendégek, viszont a hosszabbítás pillanataiig úgy tűnt, gólig már nem fognak...

Shane Duffy, a csapatkapitány aztán a 93. percben túlugrott mindenkit az ötös előterében, majd a kapu bal oldalába bólintotta az írek által rendkívül megszolgált egyenlítő találatot (1–1).

A csoport másik meccsére Wales Finnországba látogatott. Az összecsapást megelőzően a Real Madridban mellőzött Gareth Bale némi mosollyal az arcán annyit mondott, jó érzéssel tölti el, hogy végre olyan csapatban szerepelhet, ahol a szurkolók is szeretik... Nos, a csütörtöki teljesítményével aligha lopta még közelebb magát honfitársai szívéhez, már a szünetben lecserélte őt Ryan Giggs.

Wales szerencséje, hogy a másik oldalon az Európa-bajnoki selejtezők alatt valódi nemzeti hőssé avanzsáló Teemu Pukki sem tudott villogni... A 80. percben a szigetországiak a mérkőzésen még csupán másodszor találták el a kaput – a Cardiff Cityből beválogatott Kieffer Moore közvetlen közelről érkező labdáját viszont nem volt esélye hárítani Lukás Hrádeckynek (0–1).

A finnek 90 perc alatt egyszer sem állították védeni való elé Wayne Hennesseyt. Wales tehát 1–0-ra nyert a nyitó fordulóban a B-liga 4. csoportjában.

4. CSOPORT
Bulgária–Írország 1–1
(Kraev 56., ill. Duffy 90+3.)
Finnország–Wales 0–1 (Moore 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik