nemzetisport.hu 2018.11.20 13:31 Frissítve: 2018.11.20 13:45

NL: a Fradi edzője Kádárról, Sevcsenkóról, kísérletezésről

Ukrajna labdarúgó-válogatottja már biztos csoportelsőként és feljutóként lépett pályára a napokban Szlovákia vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája másodosztályában, így Andrij Sevcsenko szövetségi kapitánynak tere nyílt a kísérletezésre. A háromvédős felállás kipróbálásának következménye 4–1-es vereség lett. Az ukrán média mások mellett Sevcsenko korábbi csatártársa, a jelenleg a Ferencváros vezetőedzőjeként dolgozó Szerhij Rebrov szakvéleményére is kíváncsi volt.

 

„Nekem mindig tetszett a háromvédős felállás, de a Dinamo Kijevnél csak hat hónapnyi gyakorlás után mertem élesben kipróbálni – idézi a sport.ua oldal Szerhij Rebrovot. – Egy válogatottnál értelemszerűen nincs ennyi idő a részletek összecsiszolására, és figyelembe kell venni azt is, hogy Andrij Sevcsenko keretében nincs sok olyan játékos, aki rendszeresen játszik ilyen felállásban. Mindezek ellenére sok lehetőséget rejt ez a hadrend, én pedig kedvelem azokat az edzőket, akik nyitottak az újra, és széles taktikai repertoárból akarnak dolgozni.”

Rebrov hozzátette, hogy mint minden hadrend, a háromvédős felállás sikeres alkalmazásának is fontos feltétele a megfelelő játékosállomány.

„Annak idején a Dinamónál Jevhen Hacseridi, Domagoj Vida és Kádár Tamás személyében volt három olyan védőnk, akivel tökéletesen bevált a hadrend – folytatta Rebrov. – De hangsúlyozom, ahhoz, hogy a rendszer biztonságosan működjön, legalább két olyan középső védőre van szükség, aki mindkét lábával jól bánik a labdával. Amikor az ellenfél támad, ötfősre bővül a védelmi vonal, és az edzői elvárásoktól függ, hogy a védők ilyenkor mit tesznek: területet védenek vagy embert fognak. Minden tréner a maga elgondolásaihoz igazítja a játékrendszert. A Nemzetek Ligája legutóbbi fordulójában a magyar válogatott szintén kipróbálta a háromvédős rendszert, amelyet azonban én inkább öt–három–kettőnek érzékeltem.”

Marco Rossinak jobban sikerült a teszt: mint ismert, a mieink 2–0-ra megverték Finnországot.

2019.05.25 23:48:04

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem köszön vissza a klubba öntött tengernyi pénz.

2019.05.21 22:07:11

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Félreértés ne essék, ma is akadnak kiváló fiatal kapusok, csak néhány kivételtől eltekintve hiányzik belőlük a már említett flúgosság, a jó értelemben vett csibészség.

2019.05.21 15:14:38

Minden más foci nemzetisport.hu

A 22. alkalommal feszülnek egymásnak az ifjúsági válogatottak, ezúttal Lengyelországban.

2019.05.18 23:53:17

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Aki szerint túlzó az összehasonlítás, idézze fel magában – ha nem megy, keressen rá a neten – a Horatiusok esküje című neoklasszicista festményt, és ismerős lesz neki a fogadkozás; effélét láthat tizenegyesrúgások előtt is.

2019.05.18 08:42:23

Minden más foci nemzetisport.hu

NŐI BL-DÖNTŐ: 18.00 • A Lyon sorozatban negyedszer ülhet fel a trónra.