Neymar Jr's Five: rekord született a hazai selejtezőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 12:34
Hiába az utóbbi hetek csípős, hideg időjárása, az amatőr focistákat a mínusz fokok sem tartották távol a labdától. A Red Bull által idén harmadik alkalommal megszervezett Neymar Jr's Five résztvevői a mínusz fokokban is megtalálták a motivációt: a homokos, napsütéses brazíliai tengerpartot, ahol akár a PSG csillaga ellen is pályára léphetnek.

Ennek eléréshez viszont a kispályás focicsapatoknak előbb a hazai selejtezőkön kell túljutniuk, amelyeken Neymar kedvenc gyerekkori játékának szabályai szerint zajlanak a küzdelmek: 5 fős csapatok mérkőznek egymással, kapus nincs, és ha az egyik együttes gólt lő, az ellenféltől lemegy egy játékos.

Az első körben, március 17-én és 18-án Szombathelyen és Miskolcon rendezték a selejtezőket, a mínusz fokokban, és az olykor havas pályákon összesen harminc csapat lépett pályára, ami az időjárást figyelembe véve nagyszerű mérlegnek mondható, a tét nagyságát pedig jól mutatja, hogy Szombathelyen két osztrák együttes is szerencsét próbált.

 

Ezt követően múlt hétvégén Pécsen és Szegeden folytatódtak a selejtezők, Baranyában a húsz kispályás együttest négy darab ötcsapatos csoportba osztották, ahonnan az első kettő jutott tovább, és vívott még egy párharcot a budapesti döntőbe jutásért.

Vasárnap aztán rekord született, Szegeden 38 csapat próbált szerencsét, amire még sosem volt példa a torna selejtezőinek történelmében. A pályák mellett a nézőtér is megtelt, a nyolc csoportban remek hangulatban zajlottak a meccsek, és izgalmakból sem volt hiány: a négy utolsó meccsből kettő döntetlennel végződött, így egy az egy elleni ráadás döntött.

 

Eddig tehát tizenhat csapat kvalifikálta magát a hazai döntőbe. A selejtezők április 4-én és 7-én Budapesten folytatódnak. A brazíliai utazásról döntő finálét április 22-én Budapesten rendezik.

Miskolci továbbjutók: Barik, Puskás FC, Ginga, Santander
Szombathelyi továbbjutók: FC Biegner, Hozé Rosszu, Steirebluat, KSE Csesztreg
Pécsi továbbjutók: Fürge Nyuszi, Five Towers, NOJO, Felrúglak'Oszt LSL
Szegedi továbbjutók: Emojik, GS Army, PopSimon SE, Másnapos Matadorok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik