Neymar góllal debütált a selecaóban

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 07:51
null
Pato szerezte a második brazil gólt (Fotók: Reuters)
A világbajnoki kudarc után kinevezett szövetségi kapitány, Mano Menezes első mérkőzésén a brazil labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte az Egyesült Államokat. A felkészülési találkozó góljait a Santos tehetsége, Neymar, és az AC Milan támadója, Pato szerezték.

A brazil válogatott új szövetségi kapitánya, Mano Menezes szakított az elődje, Dunga által folytatott gyakorlattal. Persze korai lenne egy mérkőzés alapján ítélni, de tény, hogy az a játék, amellyel a selecao az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzésen kirukkolt, sokkal inkább emlékeztetett a braziloktól elvárt trükkös, látványos játékra, mint Dunga stabil védekezésre építő taktikájára.

Neymar és André Santos (6) öröme
Neymar és André Santos (6) öröme

Az eredményre sem lehetett panasz, hiszen az ötszörös világbajnok 2–0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Államokat, de alighanem csak a legvérmesebb drukkerek indulnak ki abból, hogy a brazilok minden meccsükön ilyen játékot nyújtanak.

Ami a keretet illeti, csupán Dani Alves, Ramires, Thiago Silva és Robinho maradt meg hírmondónak abból a brazil csapatból, amely részt vett a világbajnokságon, amelyről a tervezettnél hamarabb, a Hollandia elleni negyeddöntőt (1–2) követően kényszerült hazautazni.

Ott volt viszont Neymar, a Santos 18 éves üdvöskéje, aki először lépett pályára a nemzeti csapatban, és a 28. percben végképp emlékezetessé tette bemutatkozását: André Santos bal oldalról érkező beadását fejelte mintaszerűen Tim Howard kapujának jobb sarkába. A végeredményt az AC Milan támadója, Alexandre Pato állította be kevéssel az első félidő vége előtt: háromszögelést követően egyedül törhetett kapura, s nem is hibázta el a ziccert.

„Mindenki nagyon jól érezte magát, jól tudtunk együtt játszani. Mano sok szabadságot adott nekünk a pályán, hagyta, hogy azt tegyük, amit tudunk. Ez sokat segített, ezért játszottunk ennyire jól” – nyilatkozta a meccs után Neymar, akit Bob Bradley is csak dicsérni tudott a lefújást követően.

„Hihetetlen, ahogy rávezeti a védőkre a labdát és cselez – egészen különleges. Azt hiszem, mindenki tudja, milyen minőséget képvisel a brazil válogatott” – mondta az Egyesült Államok szövetségi kapitánya. A brazil győzelem azt is jelenti, hogy az ötszörös világbajnok tovább javította az Egyesült Államok elleni mérlegét: a két csapat 16 egymás elleni találkozójából ez volt a 15., amely dél-amerikai győzelemmel ért véget.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA 0–2 (0–2)
New Meadowlands Stadion, New Jersey, 77 223 néző. V: Petrescu (kanadai)
Egyesült Államok: Howard (Guzan, 46.) – Spector, Bocanegra (Goodson 61.), Bradley, Gonzalez – Donovan (Findley 62.), Bedoya (Gomez 67.), Bornstein, Buddle (Altidore, 46.) – Edu, Benny Feihaber (Kljestan 46.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley
Brazília: Victor– Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, André Santos – Lucas, Ramires (Hernanes 60.), Ganso (Jucilei 89.), Robinho (Diego Tardelli 81.) – Neymar (Ederson 72., Carlos Eduardo 75.), Pato (André). Szövetségi kapitány: Mano Menezes
Gólszerzők: Neymar (28.), Pato (45.)

 

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik