„Nem marad igazán nagy játékos a Serie A-ban”

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 13:31
null
Ügynöke szerint Ibrahimovic távozásával legnagyobb <br />játékosát veszíti el a Serie A (fotó: Action Images)
Szombaton hivatalosan is eldőlt, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Thiago Silva, miközben Zlatan Ibrahimovic is egyre közelebb kerül a párizsiakhoz. Rövid körkép az „új Manchester City” háza tájáról: Ancelotti öröme, a Juventus visszautasítása és a játékosügynök kritikája.

Bőven szolgáltat témát a Paris SG nyári „nagybevásárlása”, amelynek, úgy tűnik, az AC Milan lesz a legnagyobb vesztese: a rossoneri már elveszítette Thiago Silvát, és a hírek arra engednek következtetni, Ibrahimovic is már csak papíron tartozik a milánóiak keretéhez. Könnyen lehet, hogy a piros-feketék akkor hibázták az elmúlt években a legnagyobbat, amikor elengedték Leonardót, aki a PSG sportigazgatójaként „lerabolja” korábbi csapatát – egy másik emblematikus, milanos figura, Carlo Ancelotti örömére.

„Nagyon elégedett vagyok, Thiago fantasztikus labdarúgó – kommentálta csapata erősödését az olasz szakember. – Mindenki tisztában van vele, hogy a világ legjobb középső védői között van, ő és Alex remek párost fognak alkotni.”

A PSG-hez egy éve kerülő Javier Pastore is lelkendezve fogadta a hír hivatalossá válását, a világ legjobbjának nevezte a brazilt, és kijelentette Ezquiel Lavezzivel együtt máris jelentősen megerősödtek.

A jelek pedig arra utalnak, a francia klub katari tulajdonosainak ennyi nem elég. A Corriere dello Sport vasárnapi riportja szerint a PSG ajánlatot tett a Juventus védekező középpályásáért, Arturo Vidalért is. A torinóiak egy éve 10.5 millió euróért szerezték meg a 25 éves chileit, aki első olaszországi szezonjában bizonyította, hogy kiváló vétel volt. A PSG állítólag most 25 milliós összeggel próbálta gondolkodásra késztetni a „zebrák” vezetőit, akik azonban rögtön visszautasították az ajánlatot.

Eközben ismét szót kért a témában Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovic ügynöke, aki az elmúlt napokban többet szerepel a médiában, mint ügyfele egy-egy, góljával záruló forduló után. Szerinte Ibrahimovic elveszítése új korszakot jelent nemcsak a Milan, hanem az egész Serie A számára.

„Ha ő elmegy, nem marad igazán nagy játékos az olasz futballban – nyilatkozta Raiola a francia L’Équipe-nek. – Véleményem szerint Zlatan a világ legjobb játékosa, győztes kisugárzása van. Ő egyedül képes egy egész stadiont tűzbe hozni. Zlatan fellendíti az érdeklődést a Ligue 1 iránt, a Serie A pedig szegényebb lesz.”

„Erős, elegáns, csodálatos technikája van. Remélem, a francia szurkolók élvezni fogják a játékát. Az ő PSG-be érkezése kivételes esemény lesz, olyan üzlet, amilyet általában csak Angliában tapasztalhatunk” – mondta a játékosügynök, aki leszögezte még nincs megegyezés, de dolgoznak rajta, és reméli, hogy hétvégi gondolkodás után nyélbe ütik az üzletet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik