„Nem gondoltam, hogy ekkora különbséggel nyerhetek"

Vágólapra másolva!
2009.12.01. 02:41
Címkék
Kedd hajnalban az Aranylabda-szavazást szervező francia szaklap, a France Football honlapján világgá kürtölték, hogy a labdarúgásban talán legnagyobb presztízzsel bíró díjat 2009-ben a Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi kapta meg.

Messi sikeréhez a BL-győzelem is jelentősen hozzájárult (Fotó: Reuters)
Messi sikeréhez a BL-győzelem is jelentősen hozzájárult (Fotó: Reuters)

Maga az érintett hétfő 21.20-kor tudta meg a jó hírt. Denis Chaumier, a France Football főszerkesztője kopogtatott barcelonai lakásának ajtaján, és átnyújtotta neki a keddi újságot, amelynek címlapján Messi saját maga Barcelona-mezes képét láthatta.

„Hatalmas megtiszteltetés elnyerni ezt a díjat, és annak is nagyon örülök, hogy én lehettem az első argentin, aki megkapta ezt az elismerést" – mondta Messi a szaklap újságíróinak. – Őszintén szólva gondoltam, hogy ott vagyok az esélyesek között, hiszen a Barcával az előző szezonban mindent megnyertünk. Azt viszont egyáltalán nem gondoltam, hogy ekkora különbséggel nyerhetek. Az Aranylabda nagyon fontos számomra, hiszen mindenki, aki ezt elnyerte, nagy játékos volt. És hány legendás futballista van, aki nem kapta meg!"

Messi újságírói kérdésre elmondta, hogy a családjának ajánlja a díjat, mert „mindig számíthattam rájuk, amikor szükségem volt a támogatásra".

A 22 éves klasszis a jövőről is ejtett néhány szót.

„Nem lesz egyszerű olyan teljesítményt nyújtani kétezer-tízben, mint amilyen az idei volt, de remélem, sikerül. Viszont az Aranylabdát kétszer egymás után elnyerni nem könnyű" – zárta gondolatait a boldog győztes.

AZ NSO AJÁNLJA

Portré az idei győztesről: Lionel Messi 2009 aranylabdása!

 

NSO-LEXIKON:  Az Aranylabda eddigi győztesei!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik