Nem bírt egymással a Hamburg és a Juve

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 20:41
Címkék
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a német labdarúgó-élvonalban (Bundesliga) szereplő Hamburg 0–0-s döntetlent játszott a Serie A rekordbajnokával, a Juventusszal.

Diego és Guerrero sokat veszélyeztett, gólt azonban sem ők, sem más nem szerzett (Fotó: Imago)
Diego és Guerrero sokat veszélyeztett, gólt azonban sem ők, sem más nem szerzett (Fotó: Imago)
Diego és Guerrero sokat veszélyeztett, gólt azonban sem ők, sem más nem szerzett (Fotó: Imago)

A nem túl sok ziccert és eget verő iramot hozó első játékrészben az első nagy lehetőség David Trezeguet előtt adódott, ám a védők végül tisztázni tudtak előle.

A félidő közepéhez érve a hamburgiak kerültek valamelyest fölénybe: előbb Paolo Guerrero távoli nagy erejű szabadrúgásánál védett nagyot Storari, majd ismét a perui került helyzetbe, a leshatárról kilépve azonban nem tudott ellőni a kapus mellett, a kipattanó után pedig közére adását Mladen Petric 7 méterről kapu mellé lőtte.

A játékrész hajrájához érve Diego 17 méteres szabadrúgása okozott riadalmat a hamburgi szurkolók számára, ám a brazil jobb felső sarokra tartó lövése kevéssel célt tévesztett, majd öt perccel a szünet előtt egy bal oldali beadás után Trezeguet közeli fejesét fogta bravúrral a bal alsó saroknál Frank Rost.

Bár a folytatás Grosso próbálkozásával kezdődött, ezt követően fölénybe került a Hamburg, és Petric lövésénél ismét Storarira volt szükség, hogy továbbra is kapott gól nélkül álljon a Juventus.

Az 53. percben sajnálatos sérülés történt, Zé Robertót kellett hordágyon levinni, állapotáról egyelőre nincsenek információk.

A csapatok egy-egy szabadrúgással jelentkeztek az elkövetkező negyedórában, előbb David Jarolím 17 méteres próbálkozása akadt el a sorfalban, majd Diego 26 méteres kísérletét védte Rost.

Az utolsó húsz percben már egyértelműen a németek akarata érvényesült, ám Jonathan Pitroipa bal oldali akciói után előbb Markus Berg 5 méterről kapu mellé fejelt, majd a svéd támadó elől mentettek az utolsó másodpercekben.

Az utolsó nagy gólszerzési lehetőség a 80. percben volt, Berg 17 méterről, kissé jobbról leadott lövését követően a labda a bal oldali kapufáról kifelé vágódott, és bár Jarolím a kipattanó után elesett a 16-oson belül védője szorításában, nem ítéltek büntetőt, a két csapat mérkőzése így gól nélküli döntetlennel végződött.

A portugál Porto az argentin Fernando Belluschi 13. percben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a holland Ajaxot, míg a skót élvonalbeli Rangers szintén 1–0-s sikerrel távozott a másodosztályú Queen of the South otthonából.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HAMBURG (német)–JUVENTUS (olasz) 0–0
Juventus: Storari – Motta (Grygera, 73.), Legrottaglie, Ferrero, De Ceglie – Lanzafame (Pasquato, 65.), Sissoko (Buchel, 80.), Ekdal (Marrone, 56.), Martinez (Grosso, a szünetben) – Diego (Del Piero, a szünetben), Trezeguet (Amauri, a szünetben).
HSV: Rost – Diekmeier, Besic (Benjamin, a szünetben), Rozehnal, Zé Roberto (Sowah, 53.) – Rincon (Tesche, a szünetben), Jarolím (Tavares, 81.) – Son, Guerrero (Berg, 68.), Pitroipa – Petric
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
Queen of the South (skót)–Rangers (skót)0–1
Porto (portugál)–Ajax (holland)
1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik