H. K. 2019.10.09 16:16 Frissítve: 2019.10.09 16:35

Nagy-Britannia: október végétől CR és Messi sem léphet be a királyságba?

Ha Nagy-Britannia október 31-én kilép az Európai Unióból, s addig nem születne megállapodás a tárgyalások során, akkor többek között Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem léphetne be a szigetországba az említett dátum után – írja az As.

A Brexit Cristiano Ronaldón és Lionel Messin is kifoghat (Fotó: Getty Images)

 

Mint ismert, október utolsó napja, azaz 31-e a Brexit határideje, ekkor a britek hivatalosan kilépnek az EU-ból, egyúttal néhány új törvény is életbe lép Nagy-Britannia területén – az egyik ezek közül az, hogy büntetett előéletű személyeket nem engednek be az országba. Noha sem Messi, sem CR nem jelent nemzetbiztonsági veszélyt, a törvény értelmében az sem kaphat vízumot, akit például adócsalásban találtak bűnösnek vagy ítéltek el.

Mivel korábban mindkét labdarúgónak meggyűlt a baja az adóhatóságokkal, velük sem kivételezhetnének az angolok, ami azt jelentené, hogy Messi és CR nem utazhatna el a Barcelona és a Juventus Nagy-Britanniában sorra kerülő nemzetközi találkozóira.

„Ha EU-polgár vagy, és bűncselekmény miatt elítélnek, netán börtönbüntetést szabtak ki rád, akkor megtiltják az Egyesült Királyságba való belépést. Ez vonatkozik a felfüggesztetett börtönbüntetésekre is” – magyarázta el az As-nek Andrew Osborne ügyvéd.

Mint ismert, Messi 2017-ben 21 hónapos felfüggesztetett börtönbüntetést kapott adócsalás miatt, míg CR 23 hónapot kapott, emellett 18.8 millió eurós bírságot is be kellett fizetnie. Ám nem csak ők „veszélyeztetettek”: többek között Diego Costának és Marcelónak is meggyűlt már a baja az adóhatósággal.

2019.10.18 17:56:47

Minden más foci SZ. GY.

Kövér László: A fontos lelki egymásra találáson túl az ilyen konkrétumok is jellemzik a nemzet határok fölötti újraegyesítését.

2019.10.17 09:51:32

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Ekkono Method vezérigazgatója komplett fejlesztési rendszert mutatott be – a PSG-nél is alkalmazzák.

2019.10.11 21:18:06

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Amikor Uruguay húsz év után másodszor is világbajnok lett, teljes gyászba borította Brazíliát.