nemzetisport.hu 2013.08.08 15:11 Frissítve: 2015.02.24 01:09

Mourinho: Nem szenzáció, hogy C. Ronaldo gólt szerzett

A Real Madridtól a Bajnokok Kupája döntőjében elszenvedett kétgólos (3–1) vereséget követően a világsajtó leginkább José Mourinho, a spanyolok volt, a Chelsea jelenlegi edzőjének véleményére volt kíváncsi. Főként a Cristiano Ronaldóra a napokban tett pikírt megjegyzése kapcsán, hiszen a portugál szélső 1–1 után szerzett duplájával kis túlzással egymaga nyerte meg a meccset a madridiaknak.„Azért mondtam, hogy a brazil az igazi Ronaldo, mert ő volt az első. Ha megkérdeznék tőlem, hogy melyik az igazi Müller, Thomas Müller vagy Gerd Müller, akkor én az utóbbit mondanám. Számomra ő volt az első, mert régebben megismerhettem.”

A duplázó Cristiano Ronaldo szelleme azonban csak nem engedte szabadulni.

 

 CRISTIANO RONALDO: A SAJÁT KISPADUNKRA NÉZTEM

Na, ki a király?!

„Egyre jobb a csapatunk – mondta Cristiano Ronaldo a mérkőzés után. – Ez volt az előszezon legfontosabb mérkőzése, amelyen a legerősebb riválissal találtuk szembe magunkat. Jól játszottunk, és igazságos eredmény született, mert jobbak voltunk az ellenfélnél. Nekem szintén jól ment a játék, elégedett vagyok, gólokkal segítettem a csapatot, ez az, ami az én feladatom.”
A gólörömös jelenetével kapcsolatban azonban köntörfalazott.
„A saját kispadunkra néztem, a csapattársaimra.”
A portugál a saját feladatkörét tekintve elmondta: jól érezte magát benne, bár gyakorlatilag ugyanott játszott, mint eddig. Az ominózus Mourinho-nyilatkozattal kapcsolatos kérdést ezúttal sem kerülhette meg.
„Én a pályán szeretek beszélni. A külső dolgok nincsenek rám hatással, így nem bántanak.”

„Cristiano Ronaldo egész életében gólokat lő, nem szenzáció, hogy most is szerzett. Mindkét gólja előtt hibáztunk, az első félidőben olyan helyről végezhetett el szabadrúgást, ami életveszélyes. Én nem tudom, hogy mit mondott Cristiano Ronaldo, de ez nem az én problémám, nekem a Chelsea-re kell koncentrálnom. A legjobbakat kívánom a Madridnak, sok ember van ott, akit tisztelek, kezdve az elnöktől az egyszerű alkalmazottakig. Nekem semmi problémám nincs velük, remélem, hogy sok győzelmet aratnak, megnyerik a bajnokságot, de én már nem vagyok ott.”

Marcelo, de különösen  Cristiano Ronaldo gólörömében egyértelműen ott volt az elégtétel édes íze, a portugál szakember azonban ezt nem vette észre. Vagy csak nem akarta észrevenni és/vagy túlreagálni…

„Néhány gólját együtt tudtuk ünnepelni, remélem, hogy sokszor ünnepelhet majd hasonlóképpen a bajnokságban, és bajnoki címhez segíti a Madridot.”

Mourinho nem dőlt a nem létező kardjába a vesztes mérkőzés után, bár az önbecsülésének biztos jót tett volna, ha nyernek.

„Öt győzelem és egy vereség a mérlegünk, de még így is nulla pontunk van, tehát ez így nem dráma. Egy felkészülési mérkőzésen ez azért nem tud fájni. Ha a Bajnokok Ligájában veszítenénk a Madriddal szemben, az már más lenne, de most nem nyugtalankodok miatta.”

A portugál szakember és a spanyol újságírók viszonyára jól jellemző, hogy Mourinho csak angolul volt hajlandó megszólalni a sajtótájékoztatón.

„Csak angolul beszélek, mert egy angol csapatot irányítok.”

Érdekes volt, hogy Mourinho a meccs előtt és után melyik madridival találkozik, és mit hoz ki a helyzetből. A spanyol sajtó beszámolt arról, hogy az élet valahogy úgy hozta, hogy sem a kezdést megelőzően, sem a győztesnek járó gratuláció alkalmával nem találkozott a madridi futballistákkal – vajon kerülte őket? –, nem úgy az általa nagy becsben tartott és szóban is többször dicsért Florentino Pérez klubelnökkel, valamint a mérkőzésen szerephez nem jutó két Real-játékossal, a keretben korábban bizalmi emberének tartott Xabi Alonsóval, valamint honfitársával, Fábio Coentraóval.
2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.