Mourinho: Bajnok lehet az MU! Dárdai magát hibáztatja; trükközhet a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 09:07
Rangadók rangadók hátán, izgalmas szombat vár ránk! Angliában igazi vérre menő csatát, az első és a harmadik helyezett összecsapását, Chelsea–Manchester United találkozót rendeznek ma. Németországban a Dortmund, a Bayern München és Dárdai Pál együttese, a Hertha is pályára lép, a spanyoloknál a Real Madrid és a Barcelona egyaránt játszik, míg az olaszoknál Juventus–Lazio „scudettoharc” jön. Topliga-beharangozó.

ANGLIA, PREMIER LEAGUEANGLIA, PREMIER LEAGUE

Egy meccsre véget ér a Mourinho-Van Gaal barátság (Fotó: Action Images)
Egy meccsre véget ér a Mourinho-Van Gaal barátság (Fotó: Action Images)

A Chelsea-nél lassan megnyugodhatnak José Mourinhóék, a „kékek” előnye hét pont a második Arsenal, és nyolc a harmadik MU előtt úgy, hogy egy bajnokival kevesebbet játszott a csapat.

A pontkülönbség ellenére nehéz esélyest „hirdetni” a Chelsea–MU rangadón, mert bár a „vörös ördögök” remek formában futballoznak, a londoniak egy nap híján egy éve veretlenek a PL-ben a Stamford Bridge-en.

„Michael Carrick megsérült és nem játszhat – mondta Louis van Gaal az MU Tv-nek. – De nem csak Carrick dőlt ki, Daley Blind, Phil Jones és Marcos Rojo sem játszhat! Ennél rosszabb nem is történhetett volna, két szűrő játékosom sem bevethető és Jonny Evans is el van tiltva. Át kell szerveznem a teljes csapatot.”

„A világ egyik legnagyobb klubja, a Manchester United ellen lépünk pályára. Sérülések ide vagy oda, a United életveszélyes, a világ bármely együttesével felvenné a versenyt jelenlegi formája alapján. A bajnoki címért folyó verseny nincs lefutva, jól állunk, ám még a Manchester Unitedet sem szabad leírni, bajnokok lehetnek Louis van Gaalék” – mondta José Mourinho.

A második helyet elfoglaló Arsenal most kimarad a „buliból”, az „ágyúsok” az FA-kupa elődöntőjében a Readinggel csapnak össze szombat este.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

Dárdai magát hibáztatja (Fotó: herthabsc.de)
Dárdai magát hibáztatja (Fotó: herthabsc.de)

Ha a Hertha hazai pályán legyőzi az 1. FC Kölnt, akkor tíz bajnokin 18 pontot könyvelhet el Dárdai Pállal a kispadon. Éppen annyit, mint amennyit Jos Luhukay, a magyar szakember elődje szerzett a berliniekkel – 19 mérkőzésen.

Ez persze a jövő zenéje, az viszont a valóság, hogy jelenleg Dárdai Pál számít a Hertha legeredményesebb edzőjének a Bundesliga 1. 1963-tól íródó történetében. Ezt a bz-berlin.de írta egy pénteki cikkében, kiemelve a tényt, hogy Dárdai kilenc bajnokin 15 pontot szerzett, ami 1.67-es átlagnak felel meg. A sorban utána Jürgen Röber és Falko Götz következik 1.55 pontos meccsenkénti átlaggal.

„A sorozatunk feltüzelte a játékosokat, így már nem kell motiválnom őket, tudják a dolgukat. Csupán egyetlen dolog aggaszt, a héten egy kicsit túlhajtottam a fiúkat. Elismerem, hibáztam, már átdolgoztuk az edzéstervet. Engem kell okolni, ha nem lesz mindenki százszázalékos formában” – mondta Dárdai a Hertha sajtótájékoztatóján.

Szalai Ádámékra nehéz feladat vár, a Hoffenheim a címvédővel, a bajnoki tabellát magabiztosan vezető Bayern Münchennel csap össze, amely nagy valószínűséggel mindent megtesz, hogy feledtesse a szurkolókkal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán mutatott gyenge teljesítményét.

A teljes orvosi stáb lemondásával ráadásul különösen feszült a hangulat a bajoroknál, csakúgy, mint a Dortmundnál, amelynél a héten Jürgen Klopp bejelentette, hogy a nyáron távozik.

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA

Bale régi-új szerepben? (Fotó: Reuters)
Bale régi-új szerepben? (Fotó: Reuters)

Ugorjunk egy kicsit az időben: a közelgő bajnoki ellenére a Real Madridnál Marcelo Bajnokok Ligája-eltiltása okozza a legtöbb fejtörést, ugyanis Carlo Ancelotti még nem találta ki, kivel pótolja az Atlético Madrid elleni visszavágón a brazilt.

A legkézenfekvőbb opció természetesen Fábio Coentrao lenne, ám a Marca tett egy apró csavart a történetbe. A spanyol sportlap megkérdezte olvasóit, szerintük kit kellene Ancelottinak a védelem bal oldalára raknia.

Bale visszahúzódik a védősorba? (Fotó: marca.com)
Bale visszahúzódik a védősorba? (Fotó: marca.com)

A végeredmény egészen meglepő, a szavazók több mint fele ugyanis Gareth Bale-t „lökné” vissza eredeti pozíciójába.

A walesinek nem lenne újdonság a balbekk szerepe, pályafutását ezen a poszton kezdte, és a Tottenhamben sokáig itt futballozott. Könnyen lehet hát, hogy Ancelotti már a hétvégén kipróbálja ezt a trükköt, ha pedig beválik, egy időre minden problémája megoldódik.

A Real mellett a Barcelona is szombaton lép pályára, ám várhatóan a katalánokra jóval nehezebb feladat vár.

Luis Enrique fiai a Valenciával csapnak össze, és nagyon kell vigyázniuk, ugyanis az előnyük két pontra olvadt az ősi rivális királyiak előtt.

„Borzalmasan nehéz egyszerre három sorozatban jól teljesíteni, de most sem szabad megállnunk pihenni. Megtanultuk a leckét, egyszer már visszaengedtük magunk elé a Realt, nem követjük el ezt a hibát újra” – mondta Gerard Piqué, a gránátvörös-kékek hátvédje.

OLASZORSZÁG, SERIE A

Versenyfutás a scudettóért! (Fotó: Reuters)
Versenyfutás a scudettóért! (Fotó: Reuters)

A listavezető Juventus szombaton a szenzációs formában lévő, legutóbbi nyolc bajnokiját megnyerő Laziót fogadja. A rómaiak az elmúlt hetek szereplésének köszönhetően nyolc körrel a vége előtt már a második helyen állnak a tabellán, 12 ponttal lemaradva mostani ellenfelüktől.

„Természetesen nagy a tét, mivel mi vagyunk az elsők, ők pedig a másodikok. Rendkívüli szezont teljesítenek, már csak azért is, mert a rajt előtt senki sem gondolta volna, hogy a hajrában a második helyen állnak” – dicsérte az ellenfelet Massimiliano Allegri.

„Sorozatban nyolc mérkőzésen győztek, és a bajnokság második felében ugyanannyi gólt kaptak, mint mi (hatot; a Lazio 27 pontot szerzett a 20. forduló óta, a Juventus 24-et – a szerk.), úgyhogy a holnapi meccs méltó a scudettóért vívott versenyfutáshoz” – vélekedett az olasz szakember.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
16.00:
Crystal Palace–West Bromwich Albion
16.00: Everton–Burnley
16.00: Leicester City–Swansea City
16.00: Stoke City–Southampton (Tv: DIGI Sport1)
18.30: Chelsea–Manchester United (Tv: DIGI Sport1)

ANGLIA, FA­-KUPA
ELŐDÖNTŐ
18.20:
Reading–Arsenal

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
15.30:
Borussia Dortmund–Paderborn
15.30: Bayer Leverkusen–Hannover
15.30: Hoffenheim–Bayern München (Tv: Eurosport2)
15.30: Hertha BSC–1. FC Köln
15.30: Freiburg–Mainz 05
18.30: Augsburg–Stuttgart (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
31. FORDULÓ
18.00:
Sampdoria–Cesena (Tv: SportKlub)
20.45: Juventus–Lazio (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
32. FORDULÓ
16.00:
Barcelona–Valencia (Tv: Sport2)
18.00: Deportivo La Coruna–Atlético Madrid (Tv: Sport2)
20.00: Real Madrid–Málaga (Tv: Sport2)
22.00: Athletic Bilbao–Getafe

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
33. FORDULÓ
17.00:
Nice–Paris Saint-Germain
20.00: Bastia–Reims
20.00: Guingamp–Evian
20.00: Lorient–Toulouse
20.00: Metz–Lens
20.00: Monaco–Rennes
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik