Monaco: szigorított adózás, Falcao a Realba tart – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 10:24
null
Falcao még csak most érkezett Monacóba, de a hírek szerint máris távozna (Fotó: Reuters)
A spanyol Marca értesülései szerint a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) hamarosan rákényszeríti az AS Monaco labdarúgócsapatát, hogy a francia törvények szerint adózzon, így a klub vezetősége kénytelen lenne játékosai fizetését megfelezni. A hírek szerint Radamel Falcao erre reagálva azonnal közölte: el akarja hagyni új együttesét.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a párizsi legfelsőbb bíróság júniusban elutasította a Monaco fellebbezését, és helyt adott a francia labdarúgóliga döntésének, miszerint a 2014–2015-ös idényben csak akkor indulhat a hercegségbeli csapat a Ligue 1-ben, ha francia címre jegyzi be a klubot, vagy több mint százmillió eurós kompenzációt fizet.

A klub tulajdonosa, az orosz Dmitrij Ribolovljev eddig csak az átigazolásokra több mint 130 millió eurót költött, de Monacóban eddig sem a klubnak, sem a játékosoknak nem kellett adózniuk a kiadásaik után.

A hírek szerint a liga most ennek akar véget vetni, és a kompenzációt sem hajlandó elfogadni, helyette kötelezné a hercegségbeli klubot, hogy a francia törvények szerint adózzon.

A Monaco nyári bombaigazolása, Radamel Falcao erre reagálva állítólag azonnal közölte, hogy még a nyári átigazolási idényben el szeretné hagyni új csapatát, mivel a szerződésében feltüntetett 14 millió eurós szezononkénti fizetésének így csak töredékét tarthatná meg.

A kolumbiai csatárt a Marca információi szerint már fel is ajánlották a Real Madridnak, amely még nem biztos, hogy igényt tart a játékosra, mivel Gareth Bale átigazolása még kérdéses. Falcao következő célpontja – ha a Madridba igazolás nem sikerülne – a Chelsea lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik