nemzetisport.hu 2019.04.15 10:10 Frissítve: 2019.04.15 10:11

Monaco: „Ordított, vegyük el a labdát, Henry sokkolt minket!”

Thierry Henry alig több mint három hónapig volt a francia élvonalbeli AS Monaco futballcsapatának vezetőedzője, ami sokak szerint leginkább annak volt köszönhető, hogy nem volt szerencséje. Korábbi játékosa, Alekszandr Golovin szerint azonban nagy gondok voltak a franciával…

 

Henry 2018 októberében vette át a Monaco irányítását, majd 2019 januárjában már fel is állították a kispadról.

A francia ikonnal a fedélzeten a hercegségbeliek 20 meccsükből mindössze négyet nyertek meg, ám sokak szerint ez nem feltétlenül volt Henry hibája, hiszen megnehezítette a munkáját, hogy egy szenvedő csapatot vett át, amelyet ráadásul állandó sérüléshullám sújtott.

Henry sokkolta játékosait (Fotó: AFP)

A jelenleg is a Monacót erősítő Alekszandr Golovin szerint azonban nem ez volt az egyetlen gond.

„A legnagyobb probléma talán az volt, hogy Henry még mindig inkább játékosként tekintett magára, nem edzőként” – mondta egy orosz YouTube-videóban Golovin.

„Szinte minden edzés arról szólt, hogy az első percekben felhúzta magát azon, ahogy játszottunk, befutott a pályára, és megmutatta, mit kellene csinálni. Volt, hogy dühében felvette a labdát, lerakta a lába elé, és azt ordította, hogy próbáljuk meg elvenni tőle. Sokkolt minket, mert nem értettük, mit is szeretett volna látni tőlünk...” – tette hozzá az orosz középpályás.

Henry a menesztése óta nem vállalt munkát edzőként, sajtóhírek szerint a legvalószínűbb, hogy visszatér a belga válogatotthoz Roberto Martínez segítőjeként.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.