Monaco: a Man. City a Realnál jobb ajánlatot tett, gondban a klub, Falcaónál a döntés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.31. 12:11
Álhír vagy egy szenzációs átigazolás rosszul időzített nyilvánosságra hozatala? Szombat este Radamel Falcao Twitterre kitett bejegyzéséről, majd a kolumbiai magyarázkodásáról szóltak a hírek, olasz sajtóértesülések szerint azonban az ügy ennél sokkal konkrétabb, de bonyolultabb is egyben.

 

Elkapkodott tweet, vagy montázs?
Elkapkodott tweet, vagy montázs?

A Twitteren kora este, pár perccel hét óra után megjelent bejegyzésből – „A valóra vált álom, HalaMadrid” – arra lehetett következtetni, hogy Falcao már a Real Madrid játékosának tekinthető. A kolumbiai hatmillió követőjéből több száz látta is a bejegyzést, amely később lekerült, és másfél órával később Falcao magyarázattal is szolgált. A támadó – aki kimaradt a Lille elleni meccskeretből, pedig egészséges, mindez önmagában elég ok a találgatásra – szerint ami kikerült az internetre, az egy montázs, nem az ő tweetje volt.

Közben olasz sajtóértesülések szerint ennél jóval árnyaltabb a kép, hiszen mégis lehet valóságalapja a történetnek. Nem is kicsi.

A Monaco csütörtökön tényleg megegyezett már a Real Madriddal, amely kölcsönvételben gondolkodott volna. Falcao sem bánta volna az ügyletet, annál is inkább, mert évek óta arról olvasni, hogy a szíve a királyiakhoz húzza. Mindezek után a Manchester City egy utolsó rohamot indított a kolumbiaiért, ami nemcsak megingatta a Monacót, hanem jókora fordulatot hozott a francia klubnál, megpróbálnak kitáncolni a Realnak tett ígéretükből.

Az angolok 40 millió eurót adnának Falcaóért, ráadásul így végleg megvásárolnák a játékjogát. Azonban a dél-amerikai futballista időközben nagyon is beleélte magát a madridi szerződésbe, és tweetelte az erről szóló bejegyzést. A City ajánlata után viszont a Monaco gyorsan levetette vele, és megindult a győzködés, hogy inkább a manchesteriek ajánlatát fogadja el.

Erről a témáról szombat este éjszakába nyúlóan, de inkább vasárnap hajnalig – állítólag háromig – tárgyaltak az érintettek, és úgy álltak fel az asztaltól, hogy nem született végleges döntés. Az utolsó szót Falcao mondja ki az ügyben, a döntés most kizárólag rajta áll. Vagy bukik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik