M. D. 2020.01.21 19:04 Frissítve: 2020.01.21 19:12

MLS: volt MU-csatárral pótolta a Galaxy Ibrát – hivatalos

Bejelentette Javier Hernández szerződtetését a hivatalos honlapján az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) érdekelt Los Angeles Galaxy. A Sevillát elhagyó mexikói támadó hároméves szerződést kötött a kaliforniai klubbal, amelynél ez idő alatt évente hatmillió dollárt tehet majd zsebre.

Javier Hernández az MLS-ben folytatja pályafutását (Fotó: LA Galaxy)

 

A 31 éves, 109-szeres mexikói válogatott csatár – aki 52 találatával a nemzeti együttes gólrekordere – tavaly szeptemberben került a Sevillához, ám az andalúziai klubnál nem találta meg a számításait, 15 tétmérkőzésen csak három gólt szerzett, míg a spanyol bajnokságban kilenc meccsen egyszer volt eredményes. Ráadásul a Sevilla a télen 20 millió euróért megvásárolta Jusszef en-Neszirit a Leganéstől, így Chicharito létszámfelettivé vált.

Lapértesülések szerint a Los Angeles Galaxy nyolc és fél millió eurót fizetett a Sevillának Hernándezért, aki hároméves szerződést írt alá az MLS rekordbajnokánál.

„Azért megyek az MLS-be, hogy játsszak – idézi az LA Times a rutinos támadót, aki pályafutása fénykorában a Manchester Unitedben és a Real Madridban, majd a Bayer Leverkusenben és a West Ham Unitedben is futballozott. – Az emberek azt mondják majd, azért választottam az MLS-t, mert Európában nem jutok már játéklehetőséghez, de a labdarúgásban néha előfordulnak olyan dolgok, melyek irányítása nincs a saját kezedben.”

Chicharito hozzátette, honfitársától, a szintén az LA Galaxyt erősítő Jonathan dos Santostól csupa jót hallott a ligáról, és nagyon várja már, hogy a tengerentúli bajnokságban sok mexikói szurkoló előtt játszhasson.

„Jonathan azt mondta, az MLS nagyon alulértékelt. Hiszem, hogy a játékosok nem visszavonulni jönnek ide” – tette hozzá Hernández.

LA Galaxy on Twitter

Los Angeles has been waiting. @CH14_ is &.2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.