MLS: Vieira a francia élvonalba távozik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.11. 15:01
null
Patrick Vieira a francia élvonalban lesz edző (Fotó: Twitter)
Távozik a New York City FC vezetőedzői székéből Patrick Vieira. A francia szakember a Ligue 1-ben szereplő OGC Nice vezetőedzője lesz, a hírt mindkét klub hivatalos oldala megerősítette.

 

Patrick Vieira távozásáról a Manchester City – amelynek tulajdonosai üzemeltetik a tengerentúli labdarúgócsapatot is – számolt be elsőként, ám később a hír eltűnt az angol együttes honlapjáról.

A francia válogatottal világ- (1998) és Európa-bajnoki címet (2000) szerző Vieira 2009-ben még játékosként szerződött a Manchester Cityhez, 2013-ban a tartalékcsapat edzője, majd 2015-től az újonnan alapított MLS-csapat, a New York City FC vezetőedzője lett, innen kerül a francia bajnokságot a nyolcadik helyen befejező nizzaiakhoz.

„Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy ennél a nagyszerű klubnál lehettem edző. New York elhagyása borzasztóan nehéz döntés volt nekem és a családomnak is. Különleges élményekkel gazdagodtam, mindig is a csapat szurkolója leszek, és külön helyet tartok fent a számára a szívemben” – mondta Vieira.

Szintén távozik a New York Citytől Vieira segédje, Christian Lattanzio, valamint Kristian Wilson és Matt Cook segédedzők, akik a francia szakemberrel tartanak a Nice-hez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik