T. D. 2019.08.29 08:46 Frissítve: 2019.08.30 13:06

MLS: majdnem a Barcánál kötött ki az egyik legnagyobb sztár

Meglepő történetet árult el a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Los Angeles FC játékosa, Carlos Vela. A mexikói támadó nemrég nagyon közel került ahhoz, hogy az FC Barcelonánál futballozzon.

Carlos Vela majdnem a Barcához került januárban (Fotó: AFP)

 

A korábban többek között az Arsenalban és a Real Sociedadban is futballozó mexikói válogatott labdarúgó korábbi csapattársa, a már a Sporting KC-nél játszó Benny Feilhaber podcastjében mesélt az esetről.

„Nagyon közel voltam. Második hónapja tartott a nyári szünet, szürcsöltem a pina coladámat, amikor felhívott az ügynököm azzal, hogy a Barca hív. Azt akarták, hogy négy hónapig ott játsszak, aztán visszamehettem volna Los Angelesbe. Egyből mondtam az ügynökömnek, hogy mondjon igent, nem érdekel a pénz, sem semmi más. És azt is mondtam, hogy másnap elkezdek edzeni, adjanak két hetet, hogy formába lendüljek. Ha az FC Barcelona vagy a Real Madrid hív, nem mondhatsz nemet. Ha csak rajtam múlt volna, biztos, hogy élek a lehetőséggel.”

Mint ismert, a januárban sérülések miatt új támadót kereső FC Barcelona Kevin-Prince Boatenget vette kölcsön a Sassuolótól, a ghánai támadó mindösszesen négy hivatalos mérkőzésen kapott szerepet fél év alatt. Vela eközben remekül teljesít a Los Angeles FC-ben: 26 meccsen 27 gólt szerzett eddig.

BS The Podcast on Twitter

The story behind the loan that would have sent @11carlosV to @FCBarcelona after the @MLS season for four months. via @bennysalpodcast. Full clip https://t.co/P9tLGcSio6 https://t.co/yRlHeOuP7d