MLS: Ibrahimovic történelmet ír új Los Angeles-i szerződésével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.23. 07:00
null
Ibrahimovic lesz az MLS legjobban kereső játékosa (Fotó: AFP)
Zlatan Ibrahimovic lesz az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) valaha volt legjobban kereső játékosa. A 37 esztendős svéd támadó Kakát taszítja le a csúcsról, köszönhetően a Los Angeles Galaxyval kötött új szerződésének – számolt be az ESPN.

Nincs egy hete, hogy Zlatan Ibrahimovic bejelentette, a következő idényben is a Los Angeles Galaxyban futballozik majd. A rutinos támadót a Manchester Uniteddel és az AC Milannal is szóba hozták, ám végül a maradást választotta.

Az ESPN információi szerint nem véletlenül: a Galaxy ugyanis az MLS történelmének legjobban fizetett játékosává teszi Ibrahimovicot, aki az új szerződése szerint 7-7.5 millió dollár közti összeget tehet majd zsebre 2019-ben.

Az eddigi rekordot az aranylabdás Kaká tartotta, aki 2017-ben az Orlando City karmestereként 7 millió 167 ezer dollárt keresett meg kompenzációkkal együtt. A brazil visszavonulása után a legutóbbi kiírásban Sebastian Giovinco állt a kereseti lista élén: az olasz csatár 7 millió 115 ezer dolláros fizetést kapott a Torontótól az MLS játékosszövetségének adatai szerint.

„Ibrahimovic az előző idényben megmutatta, micsoda értéket képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült új megállapodást kötnünk, és már alig várjuk, hogy újra a pályán láthassuk Galaxy-mezben" – idézi a Los Angeles-iek általános klubmenedzserét, Dennis te Kloesét az ESPN.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik