MLS: Henry elköszönt New Yorktól, és most gondolkodik

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 15:33
null
Thierry Henry jól érezte magát az MLS-ben, de eljött az ideje, hogy elbúcsúzzon (Fotó: Reuters)
Thierry Henry hétfőn a Facebook-profilján bejelentette, hogy – amint az várható volt – a hétvégi elődöntőbeli kiesés alkalmával az utolsó mérkőzését játszotta csapatában, elköszön a New York Red Bullstól. Az amerikai labdarúgócsapat vezetősége megerősítette a szakítást, és megköszönte a lejáró szerződésű francia világbajnok szolgálatait.

 

„A stábot már korábban tájékoztattam arról, hogy a szerződésem lejártával távozom, de meg akartam várni a szezon végét a hivatalos bejelentéssel, hogy ne zavarjam össze a csapatot. A következő néhány hétben eldöntöm, mihez kezdek a továbbiakban" – írta a 37 éves klasszis, hozzátéve: nagyon élvezte az amerikai játékot.

Henry nemrégiben az Équipe Magazine-nak elmondta: még nem döntötte el, folytatja-e a futballistakarrierjét, és ha igen, hol, de „nagyon szeretne segíteni az Arsenalnak".

Mint beszámoltunk róla, Henrynak és a New York-i csapatnak nem sikerült bejutnia a Major League Soccer (MLS) idei fináléjába – a hétvégi elődöntőben elbuktak a New England Revolutionnel szemben.

Thierry Henry 2010 nyarán szerződött a New York-i csapatba, amelyben 122 mérkőzésen lépett pályára; 51 góljával második, 42 gólpasszával az első helyet foglalja el a klub örökranglistáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik