MLS: célegyenesben Beckham miami projektje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 10:54
Résztulajdonosként térhet vissza az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságba (MLS) David Beckham. Az LA Galaxy korábbi játékosának régi vágya válik valóra, amennyiben a miami franchise résztulajdonosaként szerepet kaphat. A tárgyalások már az utolsó fázisban vannak, és az érintettek reményei szerint még az év végéig minden szükséges papír aláírásra kerül.

Beckham annak idején már a jövőjére is gondolt, hiszen a Galaxyval kötött szerződésében szerepelt egy olyan kikötés, ami 25 százalékos tulajdonrészesedési lehetőséget, valamint kedvezményes nevezést garantált neki egy MLS-klubban.

Nos, a nyáron visszavonult angol nem sokat gondolkodott. Miután a ligához 2015-ben csatlakozó New Yorkot elhappolta előle a Manchester City arab tulajdonosa, Miami felé koncentrált, ami egybevágott az MLS terjeszkedésével. Amúgy a ligában nagy örömmel veszik, hogy a Beckham márkanév továbbra is őket erősíti, akár klubtulajdonosi minőségben.

Az új klubban Beckham tulajdonostársa lehet a bolíviai születésű üzletember, Marcelo Claure, aki négy éve sikertelen kísérletet tett arra, hogy valamilyen formában szerephez jusson az MLS-ben. A Miami Dolphins NFL-klub tulajdonosa, Steve Ross is képbe került a labdarúgócsapat kapcsán, miként Simon Fuller brit tévés személyiség, a zenés tehetségkutatók menedzsere és producere, a Beckham-féle üzleti vállalkozások egyik aktív részese is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik