MLS: az idény végén visszavonul az MU korábbi kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.22. 22:35
Huszonkét év után befejezi profi pályafutását az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids magyar származású amerikai kapusa, Tim Howard, aki a 2019-es idény végén akasztja szögre a kesztyűjét.

„Kifejezetten várom a 2019-es MLS-idényt, amely számomra az utolsó lesz. Később bőven jut majd idő a visszaemlékezésre, ám most minden percét élvezni akarom. Ahogy eddig is tettem, jól szeretnék teljesíteni, és győzelemre vezetni a csapatot” – írta Tim Howard a hivatalos Twitter-oldalán. „Kifejezetten várom a 2019-es MLS-idényt, amely számomra az utolsó lesz. Később bőven jut majd idő a visszaemlékezésre, ám most minden percét élvezni akarom. Ahogy eddig is tettem, jól szeretnék teljesíteni, és győzelemre vezetni a csapatot” – írta Tim Howard a hivatalos Twitter-oldalán.




A 40. életévét márciusban betöltő futballista 19 esztendősen a New York/New Jersey MetroStars színeiben mutatkozott be az MLS-ben, majd öt évet eltöltött ott, mielőtt 2003-ban a Manchester Unitedhez szerződött. Az angol sztárgárdánál Fabien Barthez helyét vette át első számú kapusként, viszont bár sokáig alapembernek számított, a stabil jó teljesítménnyel adós maradt. Egy-egy FA-kupa-, Ligakupa- és Szuperkupa-siker után 2007-ben az Evertonhoz vezetett az útja – előtte egy idényt már eltöltött ott kölcsönben –, és a liverpooliaknál vált igazán a Premier League egyik meghatározó játékosává.

Egészen 2016-ig nélkülözhetetlen tagja volt a gárdának, ám ekkor sérülése és formaingadozása miatt Joel Robles kiszorította, így még a télen távozott a klubtól. „Örök életemre evertonos maradok, mindig ez lesz az én csapatom” – így búcsúzott utolsó meccse előtt Howard a szurkolóknak mondott beszédében.

A Colorado Rapids márciusban jelentette be, hogy Howard három és fél évre szóló szerződést kötött a klubbal, amelyben azóta 75 mérkőzésen védett – ezt a számot még az előttünk álló idényben növelheti.

Az amerikai válogatottban 121-szer kapott lehetőséget (eddig összesen 696 tétmérkőzésen 227-szer nem kapott gólt), legemlékezetesebb találkozója a 2014-es világbajnokságon volt, amelynek nyolcaddöntőjében Belgium ellen 15 védést mutatott be, s noha az amerikai válogatott hosszabbítás után búcsúzott (1–2), Howard mutatója máig vb-rekord.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik