Minifoci: Nagy Lajos távozott, Trencsényi az új szövetségi kapitány

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 13:18
null
Trencsényi János váltja Nagy Lajost a magyar minifutball-válogatott szövetségi kapitányi posztján (Fotó: Minifutball Szövetség/Fb)
Címkék
A bronzéremmel zárult őszi világbajnokság után Nagy Lajos közös megegyezéssel távozott a magyar minifoci-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, helyét pedig az egykori futsalválogatott Trencsényi János veszi át, aki eddig másodedzőként dolgozott – közölte az Országos Minifutball Szövetség.

 

 

Az OMFSZ közleményében tudatta, hogy Nagy Lajos az elnökséggel közösen döntött úgy, hogy távozik a szövetségi kapitányi posztról, s szakmai koordinátorként folytatja.

A szakember utódja a korábbi másodedző, Trencsényi János, akinek munkáját a játékosként vb-bronzérmes Ladányi Dávid segíti.

Nagy Lajos 2017 februárjában, a hazai Eb előtt lett a minifutball-válogatott szövetségi kapitánya, a nemzeti csapatot rögtön bronzéremig vezette a brnói kontinenstornán, 2023 őszén pedig a világbajnokságon is harmadik helyet szerzett.

„Könnyű szívvel adom át a válogatott közvetlen irányítását több okból is. Egyrészt úgy gondolom, hogy a világbajnokságra egy szinte tökéletes csapatot sikerült összerakni, akikkel bravúros bronzérmet szereztünk a maximumot kihozva magunkból. Másrészt eddigi segítőm, Trencsényi János személyében a legmegfelelőbb ember folytatja azt, amit elkezdtünk. Az új munkakörömben egyrészt a válogatott mellett maradok, szakmai segítségemre mindig számíthat az új edzőpáros. Másrészt az utánpótlást szeretném szervezettebbé tenni országos szinten és minél több fiatal, tehetséges játékost beépíteni a válogatottba” – mondta Nagy Lajos.

„Szerettem volna, ha Nagy Lajos marad a posztján, de az élet úgy hozta, hogy innentől szakmai igazgatóként segíti majd a magyar minifutballt. A szövetség kereste a megoldást a pótlására, végül rám esett a választás. Elsősorban azért, mert évekkel ezelőtt elindultunk egy úton, amely szerintem a jó irány. Ennek pedig már én is a részese voltam, méghozzá segítőként Lajos mellett. Láttam, merre haladnak a folyamatok, a vezetőség pedig ezt akarta tovább vinni. Megtisztelő, hogy rám gondoltak. A munkámat a válogatott vb-bronzérmes játékosa, Ladányi Dávid másodedzőként segíti majd a jövőben. Hatalmas segítség, hogy Nagy Lajos is marad a nemzeti csapat mellett, ugyanis szinte a kezdetektől részt vesz a szövetség életében, nála kevesen ismerik jobban a magyar minifocit. A jövőben jobban megoszlanak majd a feladatok, hárman egymást segítjük majd, remélhetőleg az újabb sikerek sem maradnak el. Szükség lesz új játékosokra is a válogatottnál, természetesen a vb-bronzérmes nemzeti csapat magját megtartva. Amennyiben minden jól megy és az időjárás is engedni, akkor legkésőbb februárban el is kezdjük a felkészülést a júniusi szarajevói Európa-bajnokságra” – árulta el Trencsényi János.

A magyar válogatott várhatóan februárban kezdi meg a felkészülést a júniusi, szarajevói Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik