Minden idők legbizarrabb öngólja - videó

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 10:34
Borzalmasan kezdődött a tavaszi szezon a német körzeti ligás TSV Grunbach csapata számára. A ligáját vezető együttes a tavaszi első fordulóban legnagyobb riválisa, a hét ponttal mögötte álló TSV Wimsheim otthonába látogatott, és megkapta alighanem minden idők legbizarrabb öngólját.

 

A viharos szélben lejátszott mérkőzésen a Wimsheim az 57. percben szerzett vezetést, amikor a széllel szemben játszó vendégek kapusa hagyta a kirúgást egyik védőjének – a labda pedig elképesztő ívet leírva visszahullott a kapuba.

A Grunbach egyenlíteni tudott, de a hazaiak középpályásának, Thomas Bommelnek is segítségére jött a szél, 25 méterről védhetetlen gólt zúdított a hálóba – nyert a Wimsheim. De a meccs az első gólról marad felejthetetlen...

Hartmann Lajos, korábbi FIFA-játékvezető a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, szabálytalan volt a találat. 

„A szabály szerint a kirúgást követően akkor kerül játékba a labda, ha elhagyja a tizenhatost. Ez ebben az esetben megtörtént, viszont a labda anélkül hullott vissza a kapuba, hogy akár egy játékos is beleért volna, így szabálytalan volt a gól, szögletet kellett volna ítélni" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hartmann Lajos.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik