Milan: U10-es lurkók szülőktől kaptak rasszista szitkokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 15:18
null
Az AC Milan U10-es csapata (Forrás: BBC)
Olasz hírforrások szerint a Milan U10-es csapatának fekete bőrű játékosait rasszista bekiabálásokkal illetek egyes – ahogy a klub közleménye direkt idézőjelben írja – „emberek” a csapat PSG elleni mérkőzésén, az Universal Cupon.

 

Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi tornán 48 csapat vesz részt, köztük a Chelsea, a Juventus, az Inter, a Benfica és az Ajax is. Idén Olaszország, Forte de Marmi ad otthont a kupának.

Vasárnap az AC Milan U10-es csapata a Paris Saint-Germain fiataljai ellen lépett pályára a negyeddöntőben. A mérkőzést beárnyékolta a botrányos nézőtéri viselkedés, – állítólag – néhány néző folyamatosan „pfujozta” és heccelte az olaszok fekete bőrű, általános iskolás korú játékosait. Az nem tisztázott, hogy a bekiabálók melyik csapatnak „szurkoltak”.

A Milan 4–0-ra megnyerte a mérkőzést, a klub képviselői a lefújás után elégedetlenségüket fejezték ki a szervezők felé, miközben vigasztalni kellett a csapat rasszista bekiabálásokkal zaklatott játékosait.

Az állítólagos rasszista bekiabálásokat a Milan hivatalos közleményben erősítette meg, és elfogadhatatlannak nevezete. Mino Raiola ismert játékosügynök is közölte az információt a Twitteren, a szóban forgó szülőket „gyengének és butának” nevezte.

A torna szervezői nem erősítették meg a híreket, de hétfő reggel a Facebookon megosztottak egy antirasszista reklámot Cristiano Ronaldo és Lionel Messi szereplésével.

A Milan azóta a fináléba is bejutott azzal, hogy legyőzte a Benficát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik