Mexikó: Maradona távozik klubjától, műteni kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 08:32
Diego Maradona egészségügyi problémákra hivatkozva távozik a mexikói másodosztályú labdarúgócsapat, a Dorados de Sinaloa vezetőedzői posztjáról.

A Dorados hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy távozik a csapattól a szakember, aki 2018 nyarán vette át a klubot, és egészen a rájátszásig vezette azt, amelyben viszont vesztesként került ki a párharcából, így nem jutott fel az első osztályba.

Együtt megleptük a világot. Megmutattuk, hogy a futball szív és szenvedély. Köszönünk mindent, főnök! Épülj fel, és várunk vissza hamarosan!” – írta a klub oldala, így tehát minden bizonnyal Maradona visszatér majd a mexikói csapathoz, amelynél 38 mérkőzésen 20 győzelmet, 9 döntetlent és 9 vereséget jegyzett.

#ConElPezHastaElFinal on Twitter

Juntos sorprendimos al mundo. Demostramos que el fútbol es pasión y corazón. Con el Diego de Sinaloa, #LaHicimosDeDiez. ¡Gracias por todo, Jefe! ¡Recupérate y nos vemos pronto!


Az argentin legendát januárban gyomorvérzés miatt meg kellett műteni. Az operáció sikeresnek bizonyult, ám úgy tűnik, nem oldódtak meg az egészségügyi problémái. Ügyvédje szerint két műtéten is átesik a közeljövőben, mivel orvosi tanácsra a vállát és a térdét is meg kell operálni.

Maradona 2004-ben kokainfüggősége következtében súlyos szívproblémákkal küzdött, életmentő műtétre is szüksége volt. 2005-ben gyomorgyűrűt kapott, aminek köszönhetően sikerült lefogynia, ezzel tehermentesítve a szívét. Ám alkohol- és drogproblémái miatt így is érkeznek hírek időnként a világbajnok labdarúgó rossz egészségi állapotáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik