Mexikó: leütötte emberrablóját, lefegyverezte – egymaga szabadult ki a focista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.31. 09:46
null
Alan Pulido, a hős (Fotó: http://www.proceso.com.mx)
Hétfőn a mexikói hatóságok megerősítették, hogy kiszabadult az emberrablók fogságából Alan Pulido, a görög Olympiakosz mexikói futballistája. Később az is kiderült, hogy a szabadulásban hatalmas szerepe volt az elrabolt játékosnak, aki hősként menekült meg.

 

 

A 25 éves futballistát szombaton rabolták el Ciudad Victoria városában, amelyet a rendkívül agresszív és erőszakos Los Zetas kartell tart az uralma alatt. Több nagy méretű autóval fogták közre BMW-jét, kirángatták. A játékos barátnője is az autóban ült, nem bántották, ő értesítette elsőként a rendőrséget. Pulidót egy házba vitték.

Ebből a házból azonban – az első értesülésekkel ellentétben – nem a rendőrök mentették ki, hanem a 176 cm magas és 68 kg-os Alan Pulido saját maga gondoskodott szabadulásáról.

(Fotó: http://www.proceso.com.mx)
(Fotó: http://www.proceso.com.mx)

Mexikói hírforrások szerint azt mesélte a rendőröknek, hogy ököllel ártalmatlanná tette egyedül maradt őrzőjét, elvette a fegyverét és a telefonját, majd felhívta a rendőrséget. A verekedés során megvágta a csuklóját, ezért volt látható kötés a kezén a szabadulását követően.

A rendőrséggel folytatott beszélgetése is a sajtó birtokába került. Állítólag tisztán hallható, ahogy követeli fogva tartójától a pontos címet.

Az ajtó zárva volt, azon nem tudott kimenni, az ablakon kinézve próbálta leírni a környéket a rendőröknek.

Később öltözetét is lefestette a diszpécsernek, nehogy a kiérkező rendőrök rablónak nézzék és lelőjék.

Hétfőn éjfél után szabadult. A futballista köszönetet mondott a hatóságoknak, akik a segítségére siettek és a rajongóknak, akik imádkoztak épségéért.

Az emberrablók váltságdíj reményében tartották fogva Pulidót, családja azonban nem fizetett.

Az Olympiakoszban futballozó Pulido hat alkalommal volt mexikói válogatott, négy gólja van a nemzeti csapatban, de a héten kezdődő Copa Américán nem lesz ott. Engedély nélkül bulizott, ezért marad távol a válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik