Messiék elintézték a spanyolokat

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 00:22
null
Messi (10) finom mozdulattal szerezte meg a vezetést Argentínának (Fotó: Reuters)
Címkék
Az argentin labdarúgó-válogatott hazai pályán 4–1-es győzelmet aratott a világbajnok Spanyolország ellen felkészülési mérkőzésen.

A kosarasok a Törökországban zajló világbajnokság nyolcaddöntőjében legyőzték a brazilokat, így a focistákon volt a sor, hogy teljessé tegyék az argentin nép örömét.

Sergio Batista csapata – amelyben ott volt a vb-ről lemaradó Javier Zanetti, Esteban Cambiasso duó  – alaposan be is kezdett, a 13. percben már kettő góllal vezetett a világbajnok ellen. Előbb Lionel Messi emelt pimaszul, ám annál látványosabb mozdulattal Carlos Tévez remek passzát követően Pepe Reina fölött a kapuba, majd Gonzalo Higuaín húzta el ziccerben a Liverpool kapusa mellett a labdát, hogy aztán kiszorított helyzetből találjon be.

Reina megpróbáltatásai ezzel még korántsem értek véget, sőt... A 34. percben egy hazagurított labdát akart megjátszani, de közben elcsúszott, a lesipuskás Tévez pedig becsúszva a hálóba kotorta a labdát.

Háromgólos előnnyel vonulhatott szünetre a hazai csapat, amely ezt szerencséjének is köszönhette, mivel David Villa lövései után kétszer is a kapufa hárított.

A második félidőben a spanyolok nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, egyre erősödő nyomásuk azonban – a több bravúrt bemutató Sergio Romero miatt – csak a 84. percben érett góllá, amikor Fernando Llorente kilőtte a bal alsót.

Az albiceleste mégis három góllal nyert, mivel a hosszabbításban a csereként beálló Sergio Agüero pontos fejessel mattolta Gabriel Heinze beadása után a Reinát addigra már felváltó Víctor Valdést.

Az argentinok látványos győzelemmel zárták a vb utáni első hazai mérkőzésüket, az ideiglenes jelleggel a kispadon ülő Batista pedig ezek után joggal reménykedhet benne, hogy hamarosan már hivatalosan is ő lesz hazája szövetségi kapitánya.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ARGENTÍNA–SPANYOLORSZÁG 4–1 (3–0)
Buenos Aires, 53 ezer néző. V: Ó. Ruiz (kolumbiai)
ARGENTÍNA: Romero – J. Zanetti, Demichelis, G. Milito, Heinze – Mascherano, Banega, Cambiasso – Messi (D'Alessandro, 90.), Higuaín (Agüero, 69.), Tévez (Di María, 60.). Megbízott szövetségi kapitánya: Sergio Batista
SPANYOLORSZÁG: Reina (Víctor Valdés, a szünetben) – Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal – Busquets, Xabi Alonso (Pedro, 71.), Fabregas (Xavi, 56.) – Iniesta (Cazorla, a szünetben), Villa (F. Llorente, a szünetben), Silva (Navas, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerzők: Messi (10., Higuaín (13.), Tévez (34.), Agüero (91.), ill. F. Llorente (84.)

 

 TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Japán–Guatemala 2–1
Dél-Korea–Irán 0–1
Kína–Paraguay 1–1
Burkina Faso–Gabon 1–1
Észtország–Üzbegisztán 3–3
Bahrein–Togo 3–0
Katar–Omán 1–1
Egyesült Arab Emírségek–Kuvait 3–0
Ukrajna–Chile 2–1
Lengyelország–Ausztrália 1–2
Jemen–Szíria 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik