Messi vagy CR? Csak egyikük fért fel a legtrükkösebbek listájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 13:59
null
Az egyik sztár maga mögé utasította az egész mezőnyt, a másik a top 10-be sem fért be (Fotó: Reuters)
A whoscored.com statisztikakedvelő dolgozói speciális összeállítást készítettek, amelyben az európai topbajnokságok legtöbbet cselező futballistáit gyűjtötték össze. A tíz nevet tartalmazó listára a jelenkori labdarúgás két legnagyobb ásza közül csak az egyik fért fel, ő azonban mindenkit maga mögé utasított.

Ki a cselkirály? A whoscored.com munkatársai öt európai topligát, a spanyol, a német, az angol, az olasz és a francia bajnokság küzdelmeit vizsgálták meg, méghozzá a 2013–2014, valamint a 2014–2015-ös idényt figyelembe véve. A cél az volt, hogy megtalálják Európa legtrükkösebb játékosát.

A szabályok egyszerűek, ha egy futballista elviszi ellenfele mellett a labdát, és meg is tartja azt, az egy „cselnek” minősül, aki pedig a legtöbbet gyűjti ebből, a lista élére kerül.

Elfogultságról szó sem lehet, a statisztikákkal foglalkozó cég a meghízható Opta adatait használta speciális gyűjtéséhez, amely érdekes eredményt hozott.

Messi az élen (Fotó: whoscored.com)
Messi az élen (Fotó: whoscored.com)

Az első helyet Lionel Messi, az FC Barcelona argentin klasszisa követelte magának, miután két idény alatt összesen 258 játékos mellett vitte el a labdát a bajnokságban.

A második helyre a Chelsea belgája, Eden Hazard, a harmadikra Roberto Firmino, a Bundesligában szereplő Hoffenheim brazilja fért oda.

A bombameglepetést azonban nem a dobogón található nevek, hanem egy hiányzó szolgáltatja. Az Opta adatai alapján ugyanis Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál zsenije „csupán” 99-szer húzta el a labdát ellenfelei mellett, így a legjobb tíz között nem volt helye.

További érdekesség, hogy a top 10-ben egyelten játékos sem található az olasz élvonalból, Németországból hat, Angliából kettő, Spanyolországból egy, valamint Franciaországból is egy nevet tartalmaz a lista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik