Menesztették Dzsudzsákék edzőjét, R. Carlos irányít

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 08:40
null
Ha igazak az orosz sajtóban megjelent hírek, Roberto Carlosból játékos-edző lesz (Fotó: fc-anji.ru)
Címkék
Az Anzsi Mahacskala labdarúgócsapata csütörtök reggel hivatalos közleményben megerősítette azt a sajtóhírt, amely szerint már nem Gadzsi Gadzsijev az együttes vezetőedzője. Dzsudzsák Balázs csapatát ideiglenes jelleggel Andrej Gorgyejev (Gadzsijev segítője) és Roberto Carlos (mint játékos-edző) irányítja.

A mahacskalai klub megköszönte Gadzsijev munkáját, és reményét fejezte ki, hogy a 65 éves szakember a tapasztalatával és tudásával továbbra is a dagesztáni labdarúgás, valamint az Anzsi segítségére lesz.

Gadzsi Gadzsijev búcsút intett az Anzsinak
(Fotó: sovsport.hu)
Gadzsi Gadzsijev búcsút intett az Anzsinak (Fotó: sovsport.hu)

Az avar származású Gadzsijev hamar edzősködésre adta a fejét, 26 évesen (1972) már a Dinamo Mahacskala együttesénél dolgozott, majd – többek között – a Nyeftcsi Bakut irányította. Mahacskalába már az Anzsihoz tért vissza 1999-ben, aztán 2003-ban is.
Edzői karrierje eddigi legsikeresebb éveit a (szovjet) szövetség alkalmazásában töltötte: másodedzője volt az 1988-ban olimpiai aranyérmes szovjet olimpiai válogatottnak. Mielőtt 2010-ben ismét, immár harmadszor is az Anzsi edzője lett volna, a Krilja Szovjetovnál és a Szaturn Ramenszkojénél dolgozott.

Az Anzsi 25 forduló után a hetedik helyen áll az orosz Premjer-ligában, amelyben az első öt helyezett végez európai kupaindulásra jogosító helyen. A mahacskalai alakulat vasárnap a Lokomotiv Moszkvát fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik