Megverték a kiesett csapat játékosait

Vágólapra másolva!
2009.11.10. 12:26
Címkék
Elkerülte a kiesést a svéd labdarúgó-bajnokság élvonalából a tizenegyszeres bajnok Djurgarden, miután az Assyriska elleni osztályozó visszavágóján 3–0-ra nyert, így ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát. A mérkőzés után a Djurgarden szurkolói elözönlötték a pályát, de nemcsak saját játékosaik ünneplésével foglalkoztak, hanem az ellenfél futballistáival is, akik közül néhányat megtámadtak.

 

Nomen est omen – mondanánk a szurkolók barbár viselkedéséről, ha nem akarnánk megbántani az állatokat. A Djurgarden ugyanis svédül állatkertet jelent.

„Nem gondoltam, hogy be kellene menekülnöm az öltözőbe, mert azt hittem, hogy csak ünnepelni rohannak be a pályára. Aztán kaptam két rúgást, egyet a combomba, egyet pedig a hátamba” – nyilatkozta az egyik pórul járt vendégjátékos, Fredrik Samuelsson.

Fotó: expressen.se
Fotó: expressen.se

Csapattársát, Mattias Gencet arcon köpték, majd hátulról támadtak rá. A legrosszabbul a videón is látható Andi Toompuu járt, akit úgy fejbe ütöttek, hogy az eset után kórházba kellett szállítani.

„Nem tört el semmim, de a szemem körüli rész igencsak megduzzadt – mondta az Expressennek Toompuu. – Nemcsak a kiesés fáj nagyon, hanem az arcom is. Meglepett, hogy ilyen megtörténhetett.”

A rendőrség és a klub illetékesei a tévéfelvételek és a biztonsági kamerák segítségével próbálják beazonosítani a tetteseket. Az 1891-ben alapított egyesület 500 ezer koronás (72 500 dollár) büntetésre számíthat, valamint a következő idény elején várhatóan zárt kapuk mögött kell lejátszania a hazai mérkőzéseit, de a pályán elért eredményt, úgy tűnik, nem befolyásolja a botrány. Ha mégis így lenne, akkor valószínűleg a másodosztályba kerülne a patinás Djurgarden.

„Az egész svéd labdarúgás számára nagy csapás volt ez. Szomorú dolog; meg kell akadályozni, hogy a jövőben ilyen újra megtörténhessen” – mondta Robil Haidari, az Assyriska gazdasági igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik