DÓCS ÁKOS 2019.06.18 11:39 Frissítve: 2019.06.18 14:27

„Még mindig nem hiszem el, hogy nem kaptam meg a díjat” – interjú a nigériai legendával

Az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes és olimpiai aranyérmes Jay-Jay Okocha egy utánpótlás tornára, melyen a fia is részt vett, Magyarországra látogatott. A Nemzeti Sport Online-nak lehetősége adódott arra, hogy interjút készítsen a nigériai legendával, aki mesélt az 1996-os olimpiáról, legendás párosukról Ronaldinhóval, valamint az idei Afrikai Nemzetek Kupájáról is. Az 1996-os atlantai olimpia labdarúgótornáját megnyerő Nigéria a csoportkörben pályára lépett a magyar válogatott ellen is – 1–0-ra nyert Kanu góljával –, s Okocha szerint Magyarország nehéz feladat elé állította Nigériát.

 A BROOKE HOUSE COLLEGE-RÓL

 Okocha a Brooke House College Football Academyvel érkezett Magyarországra egy rákospalotai tornára. Az akadémián futballozik ugyanis a fia, A-Jay Okocha. Az iskoláról alábbi cikkünkben olvashat bővebben:

„Olyan itt nincs, hogy apuka elintézi...” – magyar igazgató az angol akadémián!

„Nagyon nehéz meccs volt, de jól játszottunk, mivel kellő tapasztalatot szereztünk az 1994-es világbajnokságon, amelyen a nyolcaddöntőben kaptunk ki az olaszoktól. Két évvel később már érettebben futballoztunk, és több tapasztalatunk volt, mint Magyarországnak. Azt gondolom, hogy ez döntött a végén” – mondta Okocha az NSO Tv-nek.

A PSG-ben együtt játszott Ronaldinhóval, akivel fantasztikus párost alkottak Párizsban. A legendás nigériai játékos elmondta, szavak nélkül is megértették egymást a brazil klasszissal.

„Sok nagyszerű futballistával játszottam együtt, de azt gondolom, a legjobb Ronaldinho volt. Nagyszerű volt számomra, hogy sok közös volt bennünk. Beszélnünk sem kellett ahhoz, hogy megértsük egymást a pályán. Fantasztikus tehetség, mindent elárul, hogy aranylabdás lett” – folytatta a PSG korábbi futballistája.

„Sok nagyszerű futballistával játszottam együtt, a legjobb Ronaldinho volt” (Fotó: AFP)

Jay-Jay Okocha soha nem kapta meg a legjobb afrikai futballistának járó díjat, ezt a mai napig nehezen emészti meg.

„Még mindig nem hiszem el, hogy nem nyertem meg! Nehéz feldolgoznom, hogy a BBC-nél sorozatban háromszor lettem Afrika legjobbja, a CAF-tól, az afrikai szövetségtől viszont soha nem kaptam meg a díjat” – mondta az olimpiai győztes játékos.


Okocha adta át a rákospalotai torna végén az érmeket, így fiát, A-Jayt is díjazhatta

Okocha elmondta, otthonában mindig reménykednek, hogy az Afrika-kupával tér haza a válogatott a torna után.

„Mindig hiszünk benne, hogy Nigéria megnyerheti a tornát. Afrikában még mindig az egyik legerősebb csapat vagyunk, de nehéz lesz, hiszen Egyiptom rendezi a kontinensviadalt, s szintén nem szeretné kupa nélkül hagyni a nemzetet. Szóval kemény lesz, de ahogy mondtam, mindig hiszünk benne, hogy Nigéria lesz a végső győztes” – tette hozzá Okocha.

Videónkban beszél unokaöccséről, az Arsenalban futballozó Alex Iwobiról. Továbbá azt is elmondja, miért nem akarta, hogy a Brooke House College futballakadémia U17-es csapatában játszó fia, A-Jay az ő nyomdokaiba lépjen. 

Jay-Jay Okocha Magyarországon vendégeskedett és az NSO riporterével, Dócs Ákossal is beszélgetett

 

2019.07.21 19:28:20

Minden más foci BORBÉLY LÁSZLÓ (Santos, Guarujá, Praia Grande)

A futball kitörési lehetőség a nyomorból. És valóban, mindenhol pattog egy labda még sötétedés után is.

2019.07.21 23:23:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai térség globális futballjelenség által beárazott csapatainak izmosodását érzékelem, bár természetesen nem fogadnék nagy összegben, hogy valamennyi ország képviselve lesz az őszi focishow-ban.

2019.06.23 12:28:52

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. A vitéz uraknak és „Nem!″, a Milan, a Fiorentina, a Roma, a Barca és az Atlético is maradt le magyarokról.

2019.07.19 20:22:34

Minden más foci MAROSI GERGELY

Az ANK fináléja olyan volt, mint az egész torna, Bagdad Bunedzsah 2. perces találata döntött.

2019.07.18 17:45:16

Minden más foci nemzetisport.hu

Július 14. és 27. között Örményország ad otthont a 18. U19-es kontinensviadalnak.