Ligue 1: Mourinho elzavarta a Realtól, ingyen elviszi a PSG?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 11:36
A francia L'Équipe értesülései szerint a Ligue 1-ben sorozatban negyedik bajnoki címét elhódító Paris Saint-Germain a nyáron Lassana Diarrával erősítené meg a középpályáját.

A jelenleg 31 esztendős Lassana Diarra pályafutása során volt a Chelsea, az Arsenal és a Real Madrid labdarúgója is. A spanyol fővárost José Mourinho edzősködése alatt hagyta el 2012-ben. Ezt követően egy kétéves oroszországi kitérő következett (Anzsi, Lokomotiv Moszkva), majd 2015-ben visszatért Franciaországba, a Marseille játékosa lett. Lassana Diarra pályafutása során volt a Chelsea, az Arsenal és a Real Madrid labdarúgója is. A spanyol fővárost José Mourinho edzősködése alatt hagyta el 2012-ben. Ezt követően egy kétéves oroszországi kitérő következett (Anzsi, Lokomotiv Moszkva), majd 2015-ben visszatért Franciaországba, a Marseille játékosa lett.

Lass (balra) 2009 és 2012 között volt a blancók futballistája (Fotó: AFP)
Lass (balra) 2009 és 2012 között volt a blancók futballistája (Fotó: AFP)

A 2015–2016-os idénye remekül sikerült, kiválóan szerepelt az OM-ben. Teljesítményére Didier Deschamps, a francia nemzeti csapat szövetségi kapitánya is felfigyelt, és öt év szünetet követően Lass újból magára húzhatta a válogatott mezét.

Diarra a francia válogatott fiatal sztárjaival, Griezmann-nal és Varane-nal (Fotó: AFP)
Diarra a francia válogatott fiatal sztárjaival, Griezmann-nal és Varane-nal (Fotó: AFP)

Diarra a PSG vezetőinek tetszését is elnyerte, a fővárosi klub szívesen látná soraiban a játékost, aki szintén nyitott a klubváltásra és a párizsi folytatásra. A tárgyalások állítólag már márciusban megkezdődtek.

A PSG mindenképpen szeretné megerősíteni a középpályáját. A Manchester City elleni, kieséssel végződő BL-negyeddöntőn tisztán látszott, hogy Marco Verratti és Blaise Matuidi hiányában nem volt megfelelő pótlása Laurent Blanc vezetőedzőnek a pálya közepén. Diarra 31 évesen, megfelelő nemzetközi tapasztalattal erre a kiegészítő szerepre remek megoldást jelentene, miközben Thiago Motta vélhetően elhagyja a csapatot a nyáron.

Érdekesség, hogy Lassana Diarrát 2019 nyaráig köti szerződés a Marseille-hez, de egy kikötés értelmében ha szeretne, 2016 nyarán ingyen távozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik