Ligue 1: Ibra 11-est hibázott, üres kapura rontott, de duplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.08. 22:20
null
Ibrahimovic olyan rosszul adott be balról, hogy gól született belőle (Fotó: Reuters)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójának eseménydús nyitó mérkőzésén a címvédő Paris Saint-Germain 2–2-es döntetlenre végzett a Reims otthonában. A meccsen a párizsiak svéd klasszisa, Zlatan Ibrahimovic tizenegyest hibázott, üres kapura rontott, mégis duplázott.

Az offenzívan fellépő PSG már a hetedik percben előnybe került, miután Javier Pastore labdát szerzett az ellenfél térfelén, majd a lehető legjobb ütemben kiugratta Ibrahimovicot, aki a kapus lábai között a bal alsó sarokba gurított (0–1).

A vendégek a folytatásban mindenfajta megerőltetés nélkül növelhették volna fórjukat, de ez több okból kifolyólag sem sikerült. Előbb Lucas Moura akart egyedül befejezni egy akciót – ahelyett, hogy Ibrához passzolt volna –, ám a hazaiak kapusa útját állta. Marco Verratti nem esett a brazil hibájába, ő ajtó-ablak helyzetben játékba hozta a svédet, Ibrahimovic azonban öt méterről kapufát lőtt üres kapura.

SZOKATLAN HIBA IBRAHIMOVICTÓL

Néhány másodperccel később a PSG tízese kapott még egy esélyt, hogy duplázzon, de a buktatásáért megítélt tizenegyesnél nagyon gyenge megoldást választott, a jó irányba vetődő Johnny Placide kezeihez emelt.

A kihagyott helyzetek, még inkább ziccerek pedig megbosszulták magukat, a Reims megfordította a meccset. A 22. percben a Budapest Honvéd korábbi középpályása, Diego által középre ívelt, és Lucas hátán megpattant labdát Prince Oniangué lőtte sípcsonttal a kapuba (1–1), majd Antoine Devaux használta ki, hogy csúnyán eltolódott a PSG védelme (2–1).

A második játékrész első felében Ibrahimovic jóvá tette hibáit, pedig aligha olyan megoldásra készült, mint ami kisült belőle – az alapvonal közeléből ballal középre nyesett labdája becsapta a kapust, aki már csak a gólvonal mögül tudta kihúzni azt (2–2).

A hajrában a PSG újabb óriási lehetőségeket packázott el – Clément Chantome lövését és Ibra fejesét is a gólvonalról hatástalanították, míg Edinson Cavanin ezen a napon átok ült –, így elmaradt a győzelem, a címvédő két pontot Reimsban hagyott.

Összefoglaló

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
1. FORDULÓ
Reims–Paris Saint-Germain 2–2
(Oniangue 22., Devaux 35., ill. Ibrahimovic 7., 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik