HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.17 11:34 Frissítve: 2018.08.21 16:00

Ligue 1: felfüggesztette fenyegetőző edzőjét a Bordeaux

Hét hónap után lehet, távoznia kell a Girondins Bordeaux kispadjáról Gustavo Poyet uruguayi edzőnek, aki egyik játékosa eladása miatt kritizálta a klub vezetését. A francia lapok a menesztéséről írnak, de állítólag a játékosok nem fogadták el ezt a döntést, így a klub egyelőre csak egy hétre felfüggesztette a munkavégzés alól.

Poyet zokon vette csatára eladását (Fotó: AFP)

 

A Bordeaux az idegenbeli 3–1-es győzelem után csütörtökön fogadta az ukrán Mariupol csapatát, de Poyet a mérkőzés előtt néhány órával értesült arról, hogy egyik csatárára nem számíthat, a klub ugyanis megkérdezése nélkül eladta Gaëtan Laborde-ot a Montpellier-nek.

A 24 éves támadó egy héttel ezelőtt kétszer is betalált az Európa-liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

„Ez életem legrosszabb napja itt Bordeaux-ban. Szégyen, amit a vezetők tettek, úgy gondolom, itt kell megállnunk! Kértem, hogy addig ne adjunk el senkit, amíg nem veszünk új játékost, de nem hallgattak rám. Ezek után nem tudom, vágyom-e a folytatásra itt” – nyilatkozta az uruguayi szakember a 2–1-es győzelemmel zárult visszavágót követő sajtótájékoztatón.

A klub nem hagyta szó nélkül az esetleges távozásról szóló fenyegetőzést, Stéphane Martin elnök péntek reggel berendelte és elsődleges hírek szerint menesztette a szakembert. Néhány órával később azonban változott a hír: állítólag a játékosok nehezményezték a döntést, így Poyet egyelőre csak egyhetes eltiltást kapott.

A vasárnapi, Toulouse elleni idegenbeli bajnokin ideiglenesen Éric Bédouet ül majd a kispadon, Poyet és Martin pedig a jövő héten ismét tárgyalóasztalhoz ül majd.

2019.01.14 09:37:11

Minden más foci BABJÁK BENCE

Lőw Zsolt szerint a PSG csillaga hosszú időre kisajátíthatja az Aranylabdát.