Ligue 1: a rajt előtt távozik a 8-szoros bajnokcsapat edzője

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 20:39
null
Halilhodzic az utolsó mérkőzésére érkezik (Fotó: AFP)
Vahid Halilhodzic távozik az FC Nantes vezetőedzői posztjáról – közölte péntek este hivatalos honlapján a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) holtversenyben harmadik legeredményesebb (nyolcszoros bajnok) csapata.

 

Vahid Halilhodzic 2018 októberében lett a „kanárik” vezetőedzője, ám egyre gyakrabban érkeztek hírek arról, hogy nem ért egyet a klubtulajdonos Waldemar Kita és fia, a vezérigazgatói posztot betöltő Franck hosszú távú stratégiájával, játékospiaci politikájával.

A klub sajnálja a szakítást, amelyet a 67 éves vezetőedző kezdeményezett – derült ki a péntek este kiadott, az elmúlt napok francia sajtóhíreit megerősítő közleményből.

A boszniai születésű, korábbi jugoszláv válogatott Halilhodzic ismert szereplője a francia futballnak: a Nantes játékosaként (1981–1985) kétszer az élvonal gólkirálya, egyszer a bajnoka lett, visszavonulása előtt játszott egy idényt a PSG-ben is, vezetőedzőként a Rennes-t, a Lille-t és a PSG-t is irányította.

A Nantes-tal a legutóbbi idényben a 12. helyen végző, a csapat kispadjára utoljára péntek este, a Genoa elleni felkészülési mérkőzésen leülő Halilhodzic utóda ideiglenes megbízással segítője, Patrick Collot lesz.

A francia bajnokság a jövő hét végén kezdődik, a Nantes a legutóbb ezüstérmes Lille vendége lesz a rajton.

FRISSÍTÉS: a Nantes–Genoa felkészülési mérkőzés 1–1-re végződött, az olasz csapatban csereként, a 60. perctől Schäfer András is pályán volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik