Ligue 1: a PSG nem tudott nyerni a francia idényrajton

Vágólapra másolva!
2013.08.09. 22:27
null
PSG: még várni kell a Cavani-gólra (Fotó: Action Images)
Péntek este megkezdődött a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2013–2014-es idénye: a nyitányon a címvédő Paris Saint-Germain 1–1-re végzett a Montpellier vendégeként.

Laurent Blanc, a nyáron kinevezett párizsi vezetőedző a Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore – Ibrahimovic, Lavezzi tizenegyet küldte pályára a Montpellier ellen, a felkészülésbe később bekapcsolódó Edinson Cavani, a párizsiak nagy nyári fogása csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidő eseményei arra utaltak, hogy a PSG még nincs igazán felpörögve. A sikerre éhes Montpellier veszélyesebben támadott, és a 10. percben meg is szerezte a vezetést: nem más, mint Zlatan Ibrahimovic mutatkozott puhánynak cselezgetés közben, a labdát ellopták tőle a kezdőkör közelében, és bár a kontra végén süvítő első lövés még levágódott, a kipattanót Rémy Cabella éles szögből a hálóba emelte.

A fordulás után is „csipkedte" ellenfelét a Montpellier, ennek ellenére egy óra elteltével megszületett az egyenlítő gól: egy előreívelt labdát Ibrahimovic lefejelt, és a berobbanó Maxwell közvetlen közelről a léc alá bombázott.

Abdelhamid el-Kautari kiállítása miatt a PSG emberelőnyben játszott az utolsó húsz percben, de még úgy sem tudta kicsikarni a győztes gólt, hogy a 72. perctől Cavani is a pályán volt.

Így aztán nem szakadt meg egyik széria sem: a PSG sorozatban a 13. alkalommal is szerzett gólt a két csapat bajnokiján, míg a Montpellier az egymás utáni 13. élvonalbeli idénynyitóján is veretlen maradt.

LIGUE 1
1. FORDULÓ, PÉNTEKI MÉRKŐZÉS
Montpellier–Paris Saint-Germain 1–1
(Cabella 10., ill. Maxwell 60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik