BOROS MIKLÓS 2019.12.13 21:47 Frissítve: 2019.12.13 22:00

Liga 1: a Sepsi először nyert a két bukaresti sztárcsapat egyikének otthonában

Öt nap alatt másodszor futballozott ködben a Sepsi OSK a Liga 1-ben, de a Dinamo elleni bukaresti találkozót a korlátozott látási viszonyok között is végigjátszották. A Sepsi pedig ismét nyert, ráadásul az utolsó negyedórában hátrányból fordítva.

A Sepsi először nyert a két bukaresti sztárcsapat egyikének otthonában (Fotó: Sepsi OSK/Facebook, archív)

 

Az első félórát a székelyföldi csapat uralta, és több távoli lövés mellett akadt egy ziccere is: Marius Stefanescu bevetődve fejelt a bal sarokra, Ricardo Pisticelli kapus pedig szögletre ütötte a labdát. A Dinamo csak az első félidő végére vált veszélyessé, Deian Sorescu közeli lövését Niczuly Roland hárította a jobb saroknál. Amikor pedig Szlavko Perovicsot lesen állította meg a partjelző, a Dinamo-ultrák szinte gombnyomásra magyarellenes rigmusokra váltottak.

Szünet után beszorult a Sepsi, Sorescu újabb lövésénél Rasid Buhenna kézzel mentett a kapu torkában, de Iulian Calin játékvezető a heves bukaresti reklamálás ellenére sem ítélt büntetőt. A szentgyörgyi védelmet végül Dan Nistor törte fel, a Dinamo kapitánya Radoszlav Dimitrov erőtlen felszabadítása után lendületből érkezve lőtte kilenc méterről a bal alsó sarokba a labdát.

A gól után ismét irányt váltott a játék, az első egyenlítési lehetőségénél azonban Edgar Salli hat méterről az égbe lőtt. A 72. percben, Razvan Tincu letalpalásáért, Nistor megkapta a második sárga lapját, az emberelőnyt pedig villámgyorsan kihasználta a Sepsi: a csereként beállt Goran Karanovic két perc leforgása alatt előbb Salli, majd Dimitrov jobb oldali beadása után fejelt közelről a hálóba. A Dinamóban már nem volt meg a kellő higgadtság az egyenlítéshez, így a Sepsi először győzött a két fővárosi sztárcsapat egyikének otthonában.

LIGA 1
21. FORDULÓ

Dinamo–Sepsi OSK 1–2 (Nistor 60., ill. Karanovic 76., 78.)
Az állás:
1. Astra 40 pont, 2. CFR 38, 3. Viitorul 35, ...9. Sepsi 25.

2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”

2020.01.19 12:51:23

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Az egekbe szökött a francia fiatalok ára, melyik úton indul el Moreno mester?