BOROS MIKLÓS 2019.12.04 19:23 Frissítve: 2019.12.04 20:46

Liga 1: öt percen múlt a Sepsi pontszerzése a CFR ellen

Négy perccel a lefújás előtt adta meg csupán magát a Sepsi OSK védelme Kolozsváron, a bajnok CFR otthonában, a román élvonal hétközi fordulójában.

Öt perc híján kihúzta 0–0-val a Sepsi

A nagy hideg miatt alig ezer néző előtt lejátszott találkozón Leo Grozavu, a Sepsi edzője ötvédős felállással próbálta megállítani a Liga 1 leggólerősebb csapatát, de csupán az első fél órában tudta huzamosabb ideig távol tartani ezzel a CFR támadóit Niczuly Roland kapujától.

A hétfői havazás ellenére tökéletes gyepen Bilel Omrani már a hatodik percben betalált a vendégek kapujába, ám a megpattanó lövés pillanatában egy lesen álló csapattársa zavarta a kapust, így nem ért a gól. Az első szentgyörgyi lövések a 20. perc után, a tizenhatoson kívülről érkeztek, de se Sztefan Velev, sem Nicolae Carnat nem találta el a kaput.

A kapusok közül Niczulynak kellett először védenie, aki Omrani kapáslövésénél hárított a jobb alsó saroknál, a túloldalon viszont Pavol Safranko fejese után tenyérnyivel ment a CFR kapuja fölé a labda.

A második félidőre az exújpesti Lacina Traorét is becserélte Dan Petrescu, a CFR edzője, csapata pedig egyre nagyobb nyomás alatt tartotta a Sepsi védelmét. Niczuly azonban Mário Rondün három közeli lövését és fejesét is védeni tudta, meccsben tartva csapatát. Az egyre jobban felpörgő találkozón szentgyörgyi oldalon is egy cserejátékos, a szünetben beálló Fülöp István volt a legveszélyesebb kapura, de két percen belül kétszer is a bal felső sarok fölé küldte a labdát.

Az utolsó fél órára egyre elkeseredettebbé váló küzdelem csapkodásba váltott át, higgadtság hiányában a helyzetek is elmaradtak. A CFR folyamatosan ívelte előre a labdát a Rondón, Traoré, Omrani trió felé, de Rachid Bouhenna rendre kifejelte ezeket a labdákat.

A támadók tehetetlenségét végül két védő unta meg, és Mateo Szusics jobbról érkező beívelése után a hosszú oldalon szabadon maradó Paulo Vinícius éles szögből fejelte a hálóba a labdát, kilencre nyújtva ezzel a CFR hazai sikereinek sorozatát.

A Sepsi szervezett játéka kaput eltaláló lövés nélkül pontot sem ért egy olyan csapat otthonában, amely ebben az idényben hazai pályán csupán egyszer, a Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn maradt gólképtelen. Sikerével a 38 pontos CFR továbbra is vezeti a Liga 1 táblázatát, a 19 pontos Sepsi a tizedik helyen áll.

Liga 1, 19. forduló
CFR–Sepsi OSK 1–0
(Vinícius 86.)

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.