BOROS MIKLÓS 2019.09.21 18:41 Frissítve: 2019.09.21 18:51

Liga 1: kilenc hónapja vártak erre a Sepsinél

Több mint kilenc hónap után nyert ismét hazai pályán a Sepsi OSK a román élvonalban, László Csaba csapata az FC Hermannstadt hálójába vágott hármat szombat délután.

 

Az első fél órában szinte nézhetetlen futballal untatta a közönséget a két csapat, egyaránt céltalanul előrevágott labdákra építve támadásait. A nagyszebeniek több pontrúgásuknak köszönhetően néhányszor odakerültek a hazai kapu elé, de lövésig már nem jutottak el. Ugyanakkor mindkét csapat örülhetett, hogy megúszta a piros lapot: az utolsó védőként, bár a kaputól távol szabálytalankodó szebeni Srdjan Luchin, majd az ellenfele sípcsontjára taposó szentgyörgyi Ronaldo Deaconu is csak sárgát kapott.

Fél óra után, az első igazán veszélyes hazai támadásnál a korábbi Sepsi-kapitány, Ousmane Viera karral blokkolta Peter Gál-Andrezly lövését, Gabriel Vasvari pedig gólra váltotta a büntetőt. Négy perccel később a Sepsi szélső hátvédjei összehozták a második gólt is: Florin Stefan balról beívelt labdáját Kilyén Szabolcs fejelte Nicolae Carnat elé, aki még le is vette a kapu előtt, mielőtt a jobb alsóba pöckölte.

Szünet után a Sepsi szélsői és szélső védői kedvük szerint rohanhattak át a fejetlenül kitámadó Hermannstadt középpályáján és védelmén. A harmadik gólt Gál-Andrezly letámadása hozta meg, aki a tizenhatoson kívülre kalandozó Figueiredo kapustól vette el és fejelte a hálóba a labdát. Az utolsó fél órában így már semmi sem veszélyeztette a szentgyörgyi sikert, a kaotikus szebeni támadójátékot jól jellemzi, hogy Fejér Bélának csupán egyetlen lövést kellett védenie a 90 perc során.

LIGA 1, 10. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 3–0
(Vasvari 31. – 11-esből, Carnat 35., Gál-Andrezly 57.)

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.

2020.05.04 10:39:28

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Zidane hiába egyezett meg a Barca edzőjével, a Juve-célpont milliárdos lett • Bemutatjuk a leghíresebb majdnem-transzfert.