BOROS MIKLÓS 2018.12.16 15:13 Frissítve: 2018.12.16 15:28

Liga 1: három gól volt a Sepsi születésnapi ajándéka

Alighanem Románia egyetlen hómentes pályáján lépett pályára vasárnap kora délután a Sepsi OSK a Liga 1-ben, ám a calarasi-i Ion Comsa-stadion sáros, ázott gyepszőnyege így is komoly kihívás elé állította úgy a székelyföldi csapatot, mint a házigazda Dunareát. Az alkalmazkodás minden téren a vendégeknek sikerült jobban, nemcsak a pályán futballozott jóval hatékonyabban a Sepsi OSK, hanem mintegy 30 fős szurkolótábora hangja uralta a mérkőzést. A háromgólos győzelem remek ajándék volt a születésnapját ünneplő Diószegi László elnöknek, a klub megálmodójának és létrehozójának. 

Győzelmet ünnepelhetett a Sepsi elnökének születésnapján (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)

 

Prosser Dánielt ezúttal sem nevezte Eugen Neagoe, a Sepsi edzője, aki most újra a kezdőbe jelölte az előző öt fordulóban mellőzött kapust, Niczuly Rolandot, valamint a center Marko Szimonovszkit. Előbbinek csak az első félidőben akadt némi dolga, és igazán nagyot egyszer sem kellett védenie a nehézkesen építkező, a kapura elsősorban csak szögletek után veszélyes Dunarea ellen, a macedón támadó a második félidő elején három perc leforgása alatt eldöntötte a meccset.

Igaz, akkor már vezetett a Sepsi, a 18. percben Bryan Nouvier csapott le egy kósza labdára az ellenfél tizenhatosán belül, és két védő mellett elhúzva a kapu közepébe lőtt. A következő percben ugyan a hazaiak szélsője, Carnat is betalált, ám közben csapattársa, Ndiaye lerántotta Szimonovszkit, így Ovidiu Hategan játékvezető nem adta meg a gólt.    

A szentgyörgyiek higgadtabb és érettebb futballja a szünet után lett igazán eredményes, előbb Szimonovszki a tizenhatos vonaláról tekerte ballal, magas ívben Lungu kapus felett a hosszú sarokba a labdát, majd Rus segítségével vitt végig egy kontrát, és a hazai kapus lábai között lőtte be a harmadikat. A három hónapja nyeretlen hazai csapat morálja ezzel olyan mélyre süllyedt, hogy Dobrosavlevici még az üres kaput sem tudta eltalálni, hét méterről jócskán fölé vágva a labdát. A végjátékba a Sepsi cseréi, Velev és Sato vihették volna be a negyedik találatot, de Lungu mind a kétszer védeni tudott.  

Sikerével a 30 pontos Sepsi OSK ismét feljött az 5. helyre, és pénteken a Concordia Chiajna elleni hazai találkozóval zárja le a 2018-as esztendőt. 

ROMÁNIA, LIGA 1
20. FORDULÓ
Dunarea Calarasi–Sepsi OSK 0–3
(Nouvier 18., Szimonovszki 53., 56.)

2019.07.21 19:28:20

Minden más foci BORBÉLY LÁSZLÓ (Santos, Guarujá, Praia Grande)

A futball kitörési lehetőség a nyomorból. És valóban, mindenhol pattog egy labda még sötétedés után is.

2019.07.21 23:23:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai térség globális futballjelenség által beárazott csapatainak izmosodását érzékelem, bár természetesen nem fogadnék nagy összegben, hogy valamennyi ország képviselve lesz az őszi focishow-ban.

2019.06.23 12:28:52

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

MAJDNEM-TRANSZFEREK. A vitéz uraknak és „Nem!″, a Milan, a Fiorentina, a Roma, a Barca és az Atlético is maradt le magyarokról.

2019.07.19 20:22:34

Minden más foci MAROSI GERGELY

Az ANK fináléja olyan volt, mint az egész torna, Bagdad Bunedzsah 2. perces találata döntött.

2019.07.18 17:45:16

Minden más foci nemzetisport.hu

Július 14. és 27. között Örményország ad otthont a 18. U19-es kontinensviadalnak.