BOROS MIKLÓS 2019.12.10 17:12 Frissítve: 2019.12.10 17:33

Liga 1: 23 órán át tartó meccset nyert meg a Sepsi

Huszonhárom órán át tartó mérkőzést nyert meg kedd délután a Sepsi OSK a román élvonalban: a hétfő este köd miatt félbeszakadt találkozó pótlásán a székelyföldi csapat bő húsz perc alatt rúgott négyet az Academica Clinceni kapujába.

23 órán át tartó meccset nyert meg a Sepsi (Fotó: facebook.com/osksepsi)

 

A keddi, 74 perces „meccset” szinte teljes egészében uralták a szentgyörgyiek. A két szélső hátvéd, Radoszlav Dimitrov és Florin Stefan beadások sokaságával helyezte nyomás alá a Clinceni kapuját, de a szünet előtti lövéseket még hárítani tudta Octavian Valceanu, a vendégek kapusa. Csak egy-egy les miatt érvénytelen gól született mindkét csapat szlovák támadója részéről, Pavol Safranko, majd Jakub Vojtus közeli lövései nyomán.

Az Academica ellenállását Marius Stefanescu törte meg a 56. percben, aki Safranko indítása után az ötös bal sarkáról lőtte a hosszú sarokba labdát. Tíz perccel később Fülöp István lőhetett szabadrúgást a tizenhatos sarkától, és a sorfalon irányt változtató labda a hosszú sarokban kötött ki. Az addig is csak védekező Clinceni ezt követően már nem hitt a pontszerzésben, a Sepsi három perc alatt még kettőt lőtt: előbb Stefanescu lőtt a jobb felsőbe Fülöp mélységi passza után, majd Gabriel Vasvari öt méterről vágta a kapuba a röviden kifejelt labdát.

A találkozó végére ugyan újra leszállt a köd a szentgyörgyi stadionra, az utolsó tíz percből ugyanúgy szinte semmit nem láthattak a nézők, mint a hétfői első negyedóra során, de George Gaman játékvezető ezúttal már nem szakította meg a játékot.

Liga 1, 20. forduló
Sepsi OSK–Academica Clinceni 4–0

Az állás: 1. Astra 40 pont, 2. CFR 38, 3. Viitorul 35, ...9. Sepsi 22.

2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”