Libertadores-kupa: Ronaldinho csapata bizarr meccsen döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.11. 07:48
null
Ronaldinho és társai a hős Victor kapust köszöntik (Fotó: Action Images)
Az Atlético Mineiro 11-espárbajban legyőzte az argentin Newell's Old Boys legénységét a labdarúgó Libertadores-kupa magyar idő szerint csütörtök hajnali elődöntőjében, így a brazil csapat lesz a paraguayi Olimpia ellenfele a legnagyobb presztízsű dél-amerikai klubsorozat idei döntőjében.

Ronaldinho nagyszerű passzából Bernard már a harmadik percben csökkentette a brazil csapat első meccsről hozott kétgólos hátrányát, ám a második találatra egészen a 95. percig várni kellett: akkor az éppen becserélt Guilherme bombázott a hálóba egy kipattanót, előkészítve ezzel a tizenegyespárbajt (az egyenes kieséses szakaszban csak a döntőben van 2x15 perces hosszabbítás).

A szétlövésben az első két pár tagjai nem hibáztak, a második két párban rúgók viszont mind rontottak. Ekkor az Atléticóban következő Ronaldinho a kapuba talált, odaát Maxi Rodríguez nem – a védéssel Victor, a brazilok kapusa lett a párharc egyik hőse.

Meglehetősen bizarr forgatókönyv szerint alakult az összecsapás: az első félidőt kilencperces hosszabbítás zárta (ennyi ideig ápolták a fejsérülést szenvedő, de végül a helyén maradó Newell's-kapust, Nahuel Guzmánt), a második játékrészre pedig 11 percet húztak rá a felek, ugyanis a 78. percben kihunyt a világítás a hazai csapat kapuja mögötti lelátórész fölött. Mint jeleztük, ez jól jött az Atléticónak, Guilherme a kényszerszünet után lőtte a fordulatot jelentő második gólt.

A döntő első mérkőzését jövő szerdán rendezik meg a paraguayi Asunciónban, a visszavágót egy héttel később játsszák Belo Horizonte-ban. Miközben az Atlético először jutott be a döntőbe, az elődöntőbeli párharcát szerdán megnyerő Olimpia már a hetedik fináléjára készül (háromszor győzött is).

LIBERTADORES-KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Atlético Mineiro (brazil)–Newell's Old Boys (argentin) 2–0
(Bernard 3., Guilherme 95.)

Továbbjutott: az Atlético, 2–2-es összesítéssel, 11-esekkel (3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik